7 ani și 6 luni de închisoare pentru suporterul care a lovit un jandarm la meciul ”U” Cluj – FC Hermannstadt

Foto: Dan Bodea

Vidrean Ovidiu Turdean, suporterul Universității Cluj care a provocat o rană la cap unui jandarm, aruncând un scaun în omul de ordine, la finalul meciului de baraj dintre ”U” și FC Hermannstadt, a fost condamnat, pe fond, de Tribunalul Cluj la 7 ani și 6 luni de închisoare. În plus, fanul alb-negrilor este obligat de instanță să plătească părții vătămate despăgubiri de 18.000 de euro. Totodată, Tribunalul Cluj a decis că inculpatului îi este interzis accesul la meciuri de fotbal și orice alte evenimente sportive timp de trei ani.

Vidrean Ovidiu Turdean a fost condamnat pentru ultraj sub forma tentativei de omor. Sentința Tribunalului Cluj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Incidentul a avut loc la data de 9 iunie 2019, pe Cluj Arena, iar suporterul și-a recunoscut fapta, motivând că a fost „luat de val”.

Reamintim că la data amintită mai sus, în prelungirile meciului dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, manșa I a barajului de promovare în Liga 1, la scorul de 0-2, un suporter al „Șepcilor roșii” a pătruns pe gazon. Fotbaliștii gazdelor au încercat să-l scoată din mâinile stewarzilor, moment în care alți suporteri au intrat în zona terenului.

Jandarmii au pătruns și ei pe pista stadionului și au folosit gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe fanii furioși. În același timp, un grup de suporteri a început să arunce cu scaune rupte din peluză. Situația a degenerat, un jandarm a fost lovit drept în cap și a rămas întins pe pista de atletism.

Echipajele SMURD aflate la fața locului i-au acordat jandarmului primul ajutor apoi l-au urcat, plin de sânge, într-o ambulanță. Potrivit ISU Cluj, el a fost transportat la spital unde a fost supus unui set de investigații din care a reieșit că bărbatul suferise un traumatism cranio-cerebral.

Distribuie:

Postaţi un comentariu