37 de minute per meci nu sunt suficiente

Foto: Dan Bodea

În criză financiară oficialii CFR-ului caută soluții pentru a mai reduce din cheltuieli, după ce patronul Nelu Varga ar fi anunțat că nu mai este dispus să investească în campioana României, cel puțin în următoarea perioadă. Cinci jucători au fost declarați transferabili, alți trei și-au mandatat impresarii să le caute echipe, nemulțumiți de numărul mic de minute jucate. Un caz aparte este cel al lui Sebastian Mailat.

Fotbalistul ajuns la CFR liber de contract în noiembrie 2017 nu pare să fie o soluție pentru primul 11 al feroviarilor, iar în partea a doua a actualului sezon va fi împrumutat la Dunărea Călărași. Folosit mai mult în Liga a III-a, la CFR 2, Mijlocașul ofensiv poate evolua pe oricare dintre pozițiile de bandă, însă de la sosirea lui în Gruia a adunat doar 23 de partide în tricoul vișiniu (13 în partea a doua a campionatului trecut și 10 în ediția curentă). În total, Mailat contabilizează 862 de minute, adică ceva mai mult de 37 de minute per meci.

Prea puțin pentru a fi păstrat în lot pentru duelurile din această primăvară, la capătul cărora CFR-ul speră să-și adauge în vitrină al cincilea trofeu de campioană. În vârstă de 21 de ani, Mailat are o șansă importantă de a-și relansa cariera. La Călărași va lucra cu Dan Alexa, antrenorul sub conducerea căruia a impresionat la ACS Poli Timișoara, înainte să semneze cu CFR. Fost internațional de juniori, Sebastian Mailat este cotat de site-ul de specialitate, transfermarkt.de, la 650.000 de euro. CFR își va relua pregătirile pentru partea a doua a sezonului, luni, 7 ianuarie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu