Oţeloaia 2013 – fără manele şi tarabe cu kitsch-uri

Festivalul Folclorului Codrenesc de la Oţeloaia va avea loc duminică

Ajuns în acest an la cea de-a 57-a ediţie, Festivalul Folclorului Codrenesc de la Oţeloaia va avea loc duminică. Organizată de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Tradiţiei Populare şi Consiliul Judeţean Satu Mare, manifestarea  reprezintă cel mai important eveniment etno-folcloric al codrenilor şi, ca în fiecare an, spectacolul susţinut de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori, va avea loc pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oţeloaia.
Vorbind despre noutăţile pregătite în acest an de organizatori, directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Tradiţiei Populare, Felician Pop, a declarat: “Spre deosebire de anii trecuţi, vom avea câteva standuri ale comunelor din codru care se vor prezenta pentru a fi mai bine cunoscute cu obiceiurile, tradiţiile şi produsele culinare. O măsură care credem că merită să se impună este interzicerea accesului comercianţilor ambulanţi cu obiecte artizanale de tip kitsch şi al vânzătorilor de CD-uri cu manele. Astfel, festivalul va căpăta o amprentă identitară tot mai accentuată şi va promova, aşa cum este menirea lui, spiritul autentic al codrului”.
Manifestările vor începe la ora 12:00, iar între invitaţii speciali ai organizatorilor se vor afla şi patru primari din Insula Românească din Ucraina.
Programul manifestărilor:
12.00 Deschidrea oficială, Te Deum

12.30 Grupul de dansuri Homoroade

13.00 Nicolae Mureşan

13.30 Ansamblul , , Ceatăra, , şi Ana Holdiş Pop

14.20 Petrică Mureşan

14.40 Cornelia şi Lupu Rednic

15.20 Dănţăuşii din Soconzel şi Cuţa

15.35 Ansamblurile , , Cununiţa, , şi , , Cununiţa năzdrăvană, ,

16.30 Grupul , , Românaşul, , şi Vlad Doroş

16.40 Grupul de dansuri , , Florile Tărnii, ,

16.50 Grupul de dansuri din Corund

Distribuie:

Postaţi un comentariu