Mutat la țară. Viața fără Covid. Drumul lui „Heidi” dintr-o livadă de măslini în Munții Apuseni (FOTO)

Mire Lʹazur, așa cum își spune Mirela Lazurca, a fost în grupul primilor tineri din care s-a plăsmuit comunitatea „Mutat la țară, Viața fără ceas”, deși nu știau nici că va fi o mișcare, nici că-i va zice așa. Ea, Andy Hertz și încă vreo doi prieteni au ajuns în munții Apuseni într-o toamnă. Gândeau să se așeze în satele de munte și să înceapă o viață nouă.

Dar numai Mire și fetița au rămas în Țarina. Ceilalți s-au risipit destul de repede, unii s-au întors și s-au stabilit în Apuseni, precum Andy Hertz, alții au căutat locuri mai însorite sau comunități mai libere. Dar prima iarnă, marea încercare, Mire și Ariel, fetița ei de un an și ceva, au petrecut-o singure în creierii munților, într-un sat aproape pustiu.

Apoi a venit soarele, au apărut florile și fluturii, prietenii, viața a învins. Iar ele sunt și acum, după patru ani de la acea „glaciațiune”, tot acolo, la Țarina. Casa pe care au împrumutat-o de la o familie de localnici, mutată la oraș, este la doi kilometri mai sus de Roșia Montană, pe drum de tractor.

Citiți reportajul în revista SINTEZA, clic aici!

Distribuie:

Postaţi un comentariu