Senatorul Tişe a depus 462 de amendamente la proiectul de buget

Senatorul PDL Alin Tișe a depus 462 amendamente pentru modificarea proiectului de lege al bugetului pentru anul 2014.

“În calitate de senator de Cluj am depus o serie de amendamente pentru proiectul de lege al bugetului aferent anului 2014, amendamente pentru județul nostru, justificate, de care Clujul are nevoie. În total sunt 462 amendamente, pregătite din timp, pentru alocarea de resurse financiare în vederea dezvoltării lucrărilor din județul Cluj. Unele sunt pentru continuarea unor lucrări începute ce necesită a fi continuate, iar altele pentru începerea lor. Îmi exprim speranța ca măcar cele mai importante să fie votate de USL.” a declarat  Tișe.

Amendamenentele depuse vizează construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj, continuarea lucrărilor la pista de decolare – aterizare de 3.500 M la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, construcţia Hidrocentralei Tarniţa Lăpuşteşti, continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania – tronsonul Cluj Vest – Mihăieşti (24 km), Autostrada Transilvania – tronsoul Mihăieşti – Suplacu de Barcău si tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, centrura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, tronsonul Calea Turzii – Borhanci şi Tronsonul Calea Turzii – Mănăştur continuarea proiectului Sală polivalentă Cluj-Napoca, modernizare străzi în municipiul Cluj-Napoca, proiectul Modernizare şi extindere iluminat public în Municipiul Cluj-Napoca, continuarea proiectului Filarmonicii Cluj-Napoca, proiectul Cluj Napoca – Capitala Europeană a Tineretului în 2015, proiectul Cluj-Napoca – Capitala Culturală Europeană 2021, extinderea Parcului Industrial Tetarom III.

Parlamentarul PDL precizează într-un comunicat că “banii în plus vin la bugetul din 2014 din 7 eurocenţi/litrul de combustibil,   accize calculate în raport cu inflaţia, CASS pe chirii, “taxa pe stâlp” pentru companii şi  impozitarea salariului minim majorat”.

De asemenea, acesta susţine că potrivit proiectului de buget vor primi mai mulţi bani Ministerul Dezvoltării, la care bugetul creşte cu 33, 9%, Ministerul Mediului: cu 15, 59%, Ministerul Finanţelor: cu 15, 35%, Ministerul Agriculturii: cu 13, 01%, Ministerul Fondurilor Europene: cu 11, 40% şi Secretariatul General al Guvernului: cu 10, 03%

În schimb mai puţini bani sunt prevăzuţi pentru: Agenţia Naţională de Integritate, o scădere cu 34, 72%, Serviciul de Protecţie şi Pază: cu 30%, Ministerul Sănătăţii: cu 18, 71%, Ministerul Comunicaţiilor: cu 9, 24% şi Ministerul Culturii: cu 8, 52%.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu