FOTO Haine din carne de porc. Şedinţă foto dusă la extrem în Baia Mare

Atmosfera tipică unui abator a fost creată într-un depozit din oraş

Stilistul şi creatorul de modă băimărean Lorand Coza a realizat împreună cu elevii de la şcoala lui de modelling o şedinţă foto care ar face-o invidioasă chiar şi pe Lady Gaga.

„I-am provocat pe elevi la o şedinţă foto incendiară, pe alocuri scârboasă. Peste costumele de baie aduse de acasă le-am dat haine din carne de porc. O imagine dusă la extrem care a adus aminte de apariţia cântăreţei Lady Gaga de acum câţiva ani”, spune Lorand Coza.

Şedinţa face parte dintr-o tradiţie a şcolii lui Lorand Coza, unde 40 de tineri, de la 16 ani în sus, se pregătesc pentru o carieră în modeling. „În fiecare sâmbătă fac câte o şedinţă incendiară. Dacă de data aceasta am folosit hainele din carne, săptămâna vitoare îi voi îmbrăca foarte elegant şi vom merge la ţară”, adaugă acesta.

Materie primă achiziţionată de la carmangerie

Pentru şedinţa foto, stilistul a achiziţionat aproximativ 20 de kilograme de carne de porc de la carmangerile din oraş, pentru care a plătit aproximativ 100 de lei. Pentru confecţionarea ţinutelor a folosit fleică, osânză, şorici şi capete de porc, dar a avut nevoie şi de ace speciale, aţă de nylon şi capse.

„Mi-am cumpărat de la mercerize aţe speciale şi aţă groasă şi de nylon dar am folosit şi capsatorul”, spune creatorul. Pentru ca şedinţa să fie dusă la extrem, într-un depozit din oraş a fost recreată atmosfera tipică unui abator. „Am vrut să reproducem foarte fidel o atmosferă bacoviană, de aceea am împodobit decorul cu captele de animale, cleşti, plasă de sârmă, cam tot ce este într-un abator”, spune stilistul.

[nggallery id=221]

Tinerii băimăreni, reticenţi la idee
Cu toate că mulţi dintre viitorii manechini se declară deschişi la tot ce este nou, şedinţa foto cu hainele confecţionate din carne i-a cam pus pe gânduri. „Cu toate că i-am pregătit psihologic şi le-am spus la ce să se aştepte cu câteva zile înainte, la început au refuzat, dar în final au acceptat şi cred că a ieşit ceva special”, spune Lorand. Nici accesoriile folosite nu au fost dintre cele mai obişnuite. Pentru o imagine ambiguă, creatorul de modă a accesorizat hainele neconvenţionale cu platforme de 50 de centimetri înălţime, căşti şi genţi făcute din capete de porc.

Şedinţă foto în scop nobil
La finalul şedinţei, toate materialele utilizate au fost donate.

„Scopul shootingului a fost unul nobil: am donat carnea adăpostului de câini din Baia Mare. Şedinţa foto a coincis fericit cu Târgul de adopţii de animale desfăşurat în oraş”, spune stilistul.

Cine este Lorand Coza
Lorand Coza are 26 de ani şi de-a lungul anilor a îmbrăcat mai multe vedete autohtone: trupa Andre, Tara, AMI sau Andreea Marin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu