Designerul Călina Langa surprinde din nou!Rochii imprimate cu pozele bunicii

Foto: Dan Bodea

Al treilea episod al colecţiei vestimentare Rochia Calendar, de data aceasta intitulat „Vara”, s-a desfăşurat sâmbătă, 5 iulie, în Parcul Central din Cluj, în zona fântânii din faţa Clădirii Casino. Rochia Calendar face parte dintr-un proiect mai amplu al designerului clujean Călina Langa, care include prezentarea a patru mini-colecţii, corespondente celor patru anotimpuri.

„Am început de la ideea unor rochii care înregistrează stările celei care le creează şi atunci fiecare colecţie aduce în povestea ei nişte amintiri de-ale mele personale. În cazul Rochiei Calendar-Vara discutăm despre nişte poze de tinereţe ale bunicii mele care era o femeie foarte frumoasăm poze care au fost prelucrate din punct de vedere grafic şi aplicate prin print digital în cadrul vestimentaţiei, alături de combinaţia de croi inspirat din halatele de spital. Bunica mea a murit imediat după ce a ieşit din spital şi atunci am aplicat un fel de amprentă personală pe care am tradus-o în această colecţie. Din păcate, bunica ar fi putut ajunge o divă la felul cum arăta, însă nu a ajuns să vadă nici măcar Marea Neagră”, a precizat cu emoţie designerul clujean.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

IMG_9596

Călina Ghiţulescu Langa consideră că în cazul pieselor vestimentare pe care le purtăm, trebuie să existe un mesaj. „Când ne uităm la o haină pentru unii dintre noi nu spune nimic, dar pentru cei care o poartă are un mesaj în spate. Aceasta este ideea Rochiei Calendar şi, ca urmare, fiecare anotimp a fost prezentat la momentul când debuta anotimpul din punct de vedere astrologic ca un fel de contra reacţie la ideea modei care este purtată în avans faţă de sezonul în derulare. Va urma “Toamna”, după care vom încheia anul şi vom face un Calendar cu toate piesele”, a declarat Călina Langa.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În privinţa locului pe care l-a ales să îşi prezinte colecţia, respectiv Parcul Central, designerul a precizat că îşi dorea ca hainele să fie prezentate în public pentru ca omul să se „contamineze” cu o estetică aparte faţă de ceea ce vede pe stradă. În locuri neconvenţionale au fost prezentate şi celelalte creaţii. Rochiile din episodul “Iarnă” au fost prezentate pe patinoar, iar cele din episodul “Primăvară”, la o terasă.

Cele şase modele care au defilat în faţa clujenilor aflaţi în după-amiaza de sâmbătă în Parcul Central aparţin agenţiei Euromodels. Evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalului Jazz in the Park.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu