Bucte aromată cu pere

Ingrediente:

– 320 g făină

– 1 ou

– 2 gălbenușuri

– 100 ml lapte

– 80 g zahăr

– 20 g drojdie proaspătă

– 2 lingurițe coajă rasă de lămâie

– 1 linguriță coajă rasă de  portocală

– 50 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

– 300 g pere

– 1 lingurițe dulceață de caise

Ingrediente pentru uns:

– 1 gălbenuș de ou

– 2 linguri frișcă lichidă sau lapte

– zahăr pudră

– unt pentru tavă.

Prepararea:

Se încălzește laptele, se adaugă drojdia sfărâmată, 1 lingură de zahăr și se pune la loc călduț să crească. Făina se cerne într-un castron, se adaugă restul ingredientelor(fără unt) și drojdia crescută și se frământă un aluat elastic. La sfârșit se încorporează și untul topit. Se acoperă și se lasă la dospit până ce își dublează volumul. Perele se spală, se scot cotoarele și se taie cubulețe. Se pun într-un vas, se adaugă dulceața, apoi se pune pe foc să dea 2-3 clocote, după care se lasă la răcit. Aluatul dospit se împarte în bucăți de câte 50 g, se frământă ușor și se întinde puțin, se umple cu câte 1 linguriță de umplutură, se adună marginile și se modelează în forme de bucte. Se așază strâns una lângă cealaltă,  în formă rotundă(sau tavă), unsă în prealabil cu unt. Se acoperă și se lasă la odihnit 10-15 minute. Gălbenușul se amestecă cu frișca și se ung deasupra, apoi se coc la 180 grade, timp de 25-30 minute. Se pudrează cu zahăr pudră.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu