FOTO/ Vot pentru Basarabia: tinerii vor prosperitate și ”mai bine”

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Zi de vot decisivă pentru cetățenii moldoveni care astăzi își aleg Parlamentul, structura viitorului Guvern și președintele țării. La Cluj-Napoca a fost amenajată o secție de votare la Casa de Cultură a Studenților, dat fiind că aici au rezidența circa 2.000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Votul a început fără incidente la ora 7.00, iar până la orele amiezii votaseră aproximativ 500 de moldoveni. Reprezentanții secției de votare spun că se așteaptă ca în orele următoare prezența să crească. În secție sunt amenajate șase cabine de vot.

”Votul decurge bine. Avem șase cabine de vot și șase ștampile, plus două ștampile de rezervă pe care le folosim dacă se aglomerează. Suntem 11 membri ai biroului secției de votare ceea ce permite o fluidizare bună a persoanelor care vin să își exercite dreptul de vot. Probleme nu avem, plângeri și reclamații nu sunt. Ne așteptăm la un număr cât mai mare de alegători. Noi ca și celelalte secții de votare de peste hotare avem numărul maxim de buletine de vot care se alocă unei secții de votare, 3.000 de buletine de vot. Se poate vota până la ora 21, dar în cazul în care avem un flux mai mare de cetățeni avem dreptul să extindem procesul de vot cu încă două ore”, a declarat președintele secției de votare Denis Jelimalai. Acesta a precizat pentru Transilvania Reporter că buletinele de vot vor fi trimise mâine dimineață la prima oră în Republica Moldova prin colet diplomatic, conform procedurilor legale.

În fața Casei de Cultură a Studenților tinerii care au ieșit de la vot sunt veseli și discută despre acest scrutin. ”Am venit să votez, e prima oară pentru că am 19 ani. E datoria noastră să ne exercităm dreptul la vot. Am votat pentru schimbare și pentru mai bine. Asta ne dorim de fiecare dată, să fie mai bine”, spune Tatiana.

”Am votat, și îmi doresc să avem parte după aceste alegeri de mai multă prosperitate. Toți ne dorim să fie mai bine”, zice și Dimitri, student la Cluj. ”Am venit la vot pentru că e de datoria noastră, doar de aceea. Nu am mari așteptări de la candidați, că ei tot promit multe și apoi nu fac nimic. Dar este drept că de fiecare dată sperăm la mai bine”, explică și Ana.

La secția de votare din Cluj-Napoca s-au prezentat nu numai cei care locuiesc în județul Cluj, ci și cetățeni moldoveni din județe învecinate, precum Mureș sau Sibiu.

Galerie foto realizată de Dan Bodea

 

 

Postaţi un comentariu