Viorel Găvrea: „În maxim trei luni nu vom mai avea terenuri libere în Tetarom”

Tetarom 3 / Foto: Dan Bodea

Dezvoltarea Parcurilor Industriale Tetarom din judeţul Cluj a cunoscut un ritm accelerat în ultima perioadă. În acest an proiectul împlineşte 15 ani de existenţă. Pentru 2016, societatea, la care acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Cluj, îşi propune o creştere de 9%.

[do_widget “Easy Related Posts” ]

„Tocmai am discutat în comisia de buget despre proiectele pentru 2016 şi am convenit asupra unei creşteri de 9% faţă de anul trecut. În 2015 am crescut cu circa 16% faţă de 2014. Eu sunt chiar mai optimist faţă de cifra convenită, 9%, însă vom vedea. Ne vom extinde şi ca număr de angajaţi, de la 72 la 77, deoarece avem nevoie să introducem trei schimburi, e vorba în special de electricieni şi instalatori, absolut necesari după finalizarea proiectului de extindere a Tetarom I, care cred că va fi gata în circa 3 luni. Sigur acolo vorbim despre lucrările propriu zise la hala numărul doi şi la clădirea mare de biroruri. În lucru rămâne însă problema consolidărilor de teren, absolut necesare, de care se ocupă însă arhitectul şef al judeţului, Claudiu Salanţă”, a precizat pentru Transilvania Reporter, directorul Tetarom SA, Viorel Găvrea.

Acesta a adăugat că în privinţa parcului Tetarom I principala provocare pentru perioada imediat următoare este creşterea numărului de locuri de parcare disponibile. „Avem nevoie să amenajăm alte parcări, pentru că numărul actual nu e suficient, noi am creat locuri de muncă, a crescut nivelul de trai, aşa că angajaţii vin cu maşina la serviciu şi ca urmare e nevoie de mai multe parcări. Sigur ne gândim şi la grădiniţă, farmacie şi alte proiecte de extindere”, a spus Găvrea.

Viorel Găvrea, director Tetarom SA / Foto: Dan Bodea

Şi pentru celelalte două parcuri industriale planurile pentru 2016 presupun noi investiţii. „La Tetarom II dorim să  modernizăm accesul pe strada Emerson din bugetul nostru, iar pentru Tetarom III ne dorim să avem o clădire administrativă proprie. Acolo mai avem foarte puţin teren disponibil, nici acesta nu ştiu cât va mai fi liber, pentru că suntem în negocieri cu alţi investitori şi eu cred că în maxim 3 luni nu vor mai fi deloc terenuri libere în parcurile Tetarom”, a explicat directorul Tetarom.

Tetarom IV, proiect nou

Cât priveşte dezvoltarea noului parc, Tetarom IV de la Feleacu, unde proiectul iniţial a fost oprit, şi aici lucrurile vor merge mai departe în acest an, dar cu o altă sursă de finanţare. „Tetarom IV este bugetat pentru acest an, astfel încât să ajungem la un moment 0 de la care să plecăm cu un nou studiu de fezabilitate şi un nou proiect, pentru că în exerciţiul financiar 2014-2020 nu mai sunt prevăzute fonduri europene pentru aşa ceva. Consiliul Judeţean Cluj şi-a propus ca pe la jumătatea acestui an să închidă ceea ce există deja acolo, adică o hală aproape 70% gata. Şi avem discuţii pentru a identifica alte surse de finanţare pentru continuarea proiectului, pentru că e o mană cerească pentru oamenii de afaceri, mai ales că este foarte bine poziţionat faţă de A3”, a declarat Viorel Găvrea.

„Pentru că anul acesta împlinim 15 ani de activitate am căutat să facem şi noi analize multiple referitoare la ce a însemnat existenţa acestor parcuri pentru economia judeţului. Şi am avut câteva surprize foarte plăcute. De exemplu, dacă e să vedem cât ne-a costat pe noi crearea unui loc de muncă în aceste parcuri prin investiţiile în infrastructură, cifra este de 3.000 de euro. În Franţa de exemplu, un loc de muncă creat într-un asemenea parc a ajuns la 16.000 de euro”, mai spune Viorel Găvrea, director Tetarom SA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu