Un buget, o tabără, două păreri

Horia Nastra / Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Deşi sunt oarecum parteneri ai PSD,  parlamentarii UDMR, cel puţin cei din Cluj, nu sunt mulţumiţi de proiectul de buget naţional şi, prin vocea preşedintelui UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, spun că e nevoie de bani pentru câteva investiţii care se pare că au fost trecute cu vederea.

„Nu suntem mulţumiţi de proictul de buget. Am amendamente, am discutat şi cu dl primar şi trebuie să  alocăm fonduri şi pentru centură, şi pentru Spitalul regional de urgenţă, pentru construirea de creşe în Cluj-Napoca, pentru devierea Someşului în vederea dezvoltării aeroportului. Vor fi amendamente pentru toate aceste investiţii. Acestea ar fi şi priorităţile din punctul nostru de vedere”, ne-a declarat Csoma Botond.

Csoma Botond / Foto: Dan Bodea

De cealaltă parte, preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, ne-a declarat că va face o conferinţă de presă în zilele următoare cu ceea ce ar reveni Clujului din bugetul pe anul în curs, menţionând însă că obiectivele importante ale judeţului vor fi în atenţia partidului său în cei patru ani de guvernare.

„În ce priveşte Spitalul regional de urgenţă, de care tot vorbesc cei de la  PNL, cu siguranţă că în aceşti patru ani de guvernare vom aloca mult mai multă atenţie şi vom aloca resurse financiare, spre deosebire de cei nouă ani de promisiuni populiste ale domnului Tişe şi ale domnului Emil Boc, care an de an au specificat că susţin proiectul, dar cât a fost premier domnul Boc, trei ani, nu a alocat nici un ban pentru susţinerea Spitalului regional de urgenţă.

Cu siguranţă că în acest pachet guvernamental de patru ani PSD va susţine financiar, va sprijini, va aloca fonduri pentru construirea celor trei spitale regionale de urgenţă. Iar cât priveşte alte investiţii, în continuare alocăm bani pentru autostrada Turda-Sebeş –două loturi vor fi finalizate în acest an. Cu siguranţă veţi regăsi în buget alocări substanţiale pentru autostrada Transilvania. Dacă dl Emil Boc va avea capacitatea de a dialoga cu primarii din zona metropolitană, pe unde trece şi centura de sud, vom înţelege şi noi proiectul, cu siguranţă că vom sprijini şi acest proiect în următorii ani. Dar, dar, e foarte important ca dumnealui să rezolve toate promisiunile nerealizate în perioada acesta şi să nu arunce vina pe PSD, fiindcă a promis foarte multe lucruri în campania electorală, dar a realizat foarte puţine, mai ales în ultimii doi ani”, a spus Horia Nasra.

El a adăugat că în ceea ce priveşte centura, înmomentul de faţă mingea este la primarul Emil Boc : „În primul rând e vorba de un dialog minimal pe care trebuie să-l aibă cu ceilalţi primari. În al doilea rând, sigur că susţinem şi proiectul acesta în aceşti patru ani de guvernare. Şi e bine să nu uite. Am observat că şi Emil Boc, şi Alin Tişe sunt foarte vocali în acest început de an. Eu aş fi fost bucuros ca ei să fie cinstiţi şi să spună că anul trecut, când au inaugurat acel parc din Gheorgheni, că cea mai mare parte a fondurilor a fost primită de la Ministerul dezvoltăriii regionale în urma unei discuţii între Liviu Dragnea şi Emil Boc. Asta se întâmpla la inaugurarea pistei de aeroport în octombrie 2013; dar a uitat dl Boc de acea discuţie”.

Horia Nasra a mai spus că cei din PSD Cluj nu au amendamente la proiectul de buget pentru că „mi se pare bun”.

Postaţi un comentariu