Uioreanu și Bene, la un pas de a ieși din pușcărie

Horea Uioreanu, adus în fața judecătorului în vederea arestării (29 mai 2014) | Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

UPDATE. Potrivit biroului de comunicare al DNA București, procurorii DNA Cluj au făcu contestație la decizia Tribunalului. Astfel, până la judecarea contestației, Uioreanu, Bene și Pogăcean rămân după gratii.


Tribunalul Cluj a dispus luni înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și al oamenilor de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean. Măsura luată nu își va produce efectul însă decât după judecarea contestației pe care – mai mult ca sigur – procurorii DNA o vor face la Curtea de Apel. „Ei (procurorii – n.r.) au 48 de ore să depună contestația. Apoi, Curtea de Apel va da o decizie,  înainte de expirarea mandatului de arestare curent, care survine în 12 noiembrie. Dacă se va face contestație de către procurori sau de către inculpați, până la decizia Curții, cei trei nu vor fi eliberați”, a explicat pentru transilvaniareporter.ro purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătoarea Simona Trestian.

Cei trei sunt arestați din 29 mai într-un dosar de corupție, legat de acordarea în condiții ilegale a unor contracte din bani publici.

 

Postaţi un comentariu