UPDATE: Uioreanu pleacă acasă. Arest la domiciliu pentru el, dar şi pentru Pogăcean, Bene şi Călin Mitică

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

UPDATE: Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, ca în cazul lui Horea Uioreanu să admită înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

„În urma şedinţei de astăzi, 12.11.2014, Curtea de Apel Cluj a respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale din 10 noiembrie 2014 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Cluj în dosarul 3627/117/2014/a10 privind pe UIOREANU HOREA DORINşi POGĂCEAN VASILE. Hotărârea a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu şi este definitivă”, spune judecătorul Liviu Ungur, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj.

Reamintim că marţi, Curtea de Apel Cluj a decis că omul de afaceri Ioan Bene poate sta în arest la domiciliu. Aceeaşi măsură a fost menţinută şi în cazul omului de afaceri Călin Mitică.

„Printr-o încheiere de şedinţă dată în camera de consiliu de astăzi, 11.11.2014, în dosarul cu nr. 5651/117/2014 privind pe inculpatul Călin Mitică, s-a respins atât contestaţia inculpatului cât şi cea a Parchetului,  menţinându-se hotărârea Tribunalului Cluj care prevedea măsura arestului la domiciliu. În dosarul cu nr. 3627/117/2014/a8 privind pe inculpatul Bene Ioan, Curtea de Apel Cluj a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”,  a declarat judecătorul Liviu Ungur, conducător Birou informare şi relaţii publice la Curtea de Apel Cluj.

Surse judiciare au declarat pentru Transilvania Reporter că în cazul lui Horea Uioreanu, Curtea de Apel se va pronunţa mâine, după ce Tribunalul Cluj a decis că şi cazul fostului preşedinte al CJ Cluj se poate înlocui măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Postaţi un comentariu