Boc explică de ce avem șantiere peste tot: Trebuia să cheltuim banii europeni

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Primarul Emil Boc a explicat în plenul Consiliului Local stadiul lucrărilor la infrastructura din oraș. Primarul a dat asigurări că unele străzi vor fi gata la începerea școlii.

„Sunt sigur că și pe dumneavoastră vă întreabă oamenii ce se întâmplă, de ce sunt așa de multe șantiere. Am dorit să cheltuim cât mai mulți bani europeni și să nu facem aceste lucrări din bugetul nostru. Acum în 2015 au venit proiectele și, din economiile făcute și renunțările altora, am început alte proiecte, cum este drumul Făgetului care va fi gata în opt luni. Am decis să ne asumăm și acest șantier. La fel și cu drumul Lombului sau cele trei școli Mihai Eminescu, Avram Iancu și Agârbiceanu. Știam că aceste lucrări nu vor fi gata în acest an, dar când i-am întrebat pe directori dacă vor școli moderne chiar dacă nu vor fi gata lucrările acum, toți au spus că preferă să aibă acest șantier câteva luni și să își modernizeze școala. Revenind la lucrările de pe Calea Moților trebuie să știți că nu numai primăria face lucrări în oraș, noi venim ultimii. Fac lucrări cei de la gaz, compania de apă schimbă conducta, cablurile electrice sunt trecute în subteran și companiile de cablu își îngroapă cablurile. Azi noapte am stat până s-a trecut de pe conducta de apă veche pe cea nouă. Deci toți lucrează și de aceea avem tronsoane mari defrișate pentru ca după ei să venim și noi cu asfaltările și modernizările. Ca termene, pe Avram Iancu ambele sensuri vor fi circulabile la 15 septembrie, parcările vor fi gata, la fel și o mare parte din trotuare, și pe Horea la fel. Pe Moților din această seară de la ora 19 se va începe asfaltarea unui nou tronson între V. Alecsandri și M. Eminescu, și până în 15 septembrie tot tronsonul pânî la G. Coșbuc va fi gata, iar apoi pe două subtronsoane, adică până la Clinicilor și apoi până la strada Mărginașă, vor fi gata până în 15 octombrie. De asemenea, Marinescu va fi gata până în 15 septembrie. RADP lucrează pe Calea Florești, este deja gata până la Bila și până la 1 octombrie va fi gata și până la Podul N. Pe Barițiu și intersecția cu Ferdinand lucrările se vor finaliza tot până în 15 septembrie”, a spus Boc.

„Domnule primar v-am ascultat și am văzut că îi lăudați pe mulți dar nu criticați pe nimeni. Șantierele astea nu au început în condiții de defrișare ca să va citez, ci într-un oraș locuit. Nu puteți cere oamenilor muriți anul ăsta, că vă resuscitez eu anul viitor. Trebuiau să fie găsite niște soluții să nu fie gâtuit tot orașul un an de zile. Nu ne putem ascunde sub cheltuirea banilor europeni. Cine e răspunzător pentru această organizare de șantier?”, a spus consilierul PSD Claudia Anastase.

„Eu ca primar trebuie să îmi asum anumite lucruri, aceste lucrări trebuiau făcute. Am încercat ca vârful de lucrări să fie vara când era mai puțin aglomerat. Și am anunțat niște alternative de circulație, dar oamenii sunt obișnuiți să meargă pe drumul pe care îl foloseau de obicei”, a răspuns primarul Emil Boc.

Edilul a precizat că pentru școlile din centru, de comun acord cu Inspectoratul Școlar Judetean, ca în anii precedenți, programul cursurilor va începe succesiv de la orele 8, 8.30 sau 8.45 tocmai pentru a nu se crea blocaje.

Postaţi un comentariu