2.000 de moldoveni, aşteptaţi la vot duminică la Cluj

foto: stiripesurse.ro
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Aproximativ 2.000 de cetăţeni moldoveni sunt aşteptaţi să voteze duminică, la Cluj, susţin reprezentanţii secţiei de votare deschise în Casa de Cultură a Studenţilor. În municipiul Cluj-Napoca trăiesc aproximativ o mie de elevi, studenţi şi doctoranzi din Republica Moldova.
În total, 2073 de secţii de votare vor fi deschise în Republica Moldova pentru alegerile de duminică, în timp ce în străinătate – 95 de secţii.
Guvernul României a aprobat un proiect de Hotărâre de Guvern, în conformitate cu care elevii şi studenţii din Republica Moldova care studiază în România vor beneficia de o călătorie gratuită cu trenul în ziua alegerilor parlamentare. Ei vor putea vota la Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău şi Suceava.

Moldovenii aleg duminică viitorii parlamentari, noul Guvern şi pe preşedintele ţării. Parlamentul din Republica Moldova are 101 deputati, alesi pentru un mandat de 4 ani.

Vor intra in Parlamentul Republicii Moldova partidele si candidatii independenti care trec de pragul de 6%, in baza unui sistem proportional. 21 de partide au înscris candidaţi în cursa electorală, dar partidul Patria a fost eliminat din cursă de Comisia Electorală.

Circa 4.000 de observatori au fost acreditaţi pentru aceste alegeri. Urnele se deschid la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00, urmând ca primele rezultate să fie anunţate de Comisia Electorală Centrală la ora 23.00.

Postaţi un comentariu