O bancă a stabilit rate reduse la creditele contractate în franci elveţieni

eepurl.com

Credit Europe Bank anunţă actualizarea indicelui LIBOR pentru creditele în franci eleveţieni cu dobândă variabilă acordate persoanelor fizice şi, ca urmare, diminuarea ratei dobânzii pentru aceste credite. Decizia intră în vigoare începând cu data de 5 februarie 2015. Prin această măsură, Credit Europe Bank urmăreşte protejarea clienţilor săi faţă de consecinţele negative cauzate de creşterea din ultima perioadă a francului elveţian, faţă de moneda naţională.

Înţelegem impactul economic al evoluţiei recente a cursului de schimb al francului eleveţian asupra clienţilor noştri şi suntem preocupaţi de găsirea de soluţii pentru susţinerea lor în faţa consecinţelor unui mediu valutar volatil”, au precizat oficialii băncii.

Rata dobânzii se va diminua pentru întreg portofoliul de credite în  cu dobândă variabilă prin utilizarea valorii de la data de 04.02.2015 a indicelui LIBOR 3M de „– 0.869%” şi respectiv LIBOR 6M de „– 0.760%”.

Actualizarea indicelui LIBOR se face astfel în avans faţă de data fixată în contractele de creditare şi această nouă valoare va fi aplicabilă până la următorul termen de revizuire a dobânzii variabile, astfel cum este deja stipulat în cazul fiecărui contract de credit. Această măsură se va aplica inclusiv în cazul creditelor aflate deja în perioada de restructurare.

Vom analiza de asemenea soluţii suplimentare pentru clienţii noştri, împreună cu aceştia, în funcţie de evaluarea individuală a acestora, ” au declarat oficialii Credit Europe Bank România.

Imediat după creşterea cursului de schimb pentru francii elveţieni, într-o primă acţiune de susţinere a clienţilor săi  banca a oferit un curs de schimb favorabil faţă de cursul standard.

Postaţi un comentariu