Ziua Internațională a Jazz-ului, marcată la Cluj printr-un spectacol-maraton

A patra ediție a Zilei Internaționale a Jazzului aduce în fața publicului din Cluj-Napoca șase nume ale jazzului internațional și două grupuri românești, într-un concert de gală care se va desfășura la sfârșitul lunii aprilie, la Casa de Cultură a Studenților.

O parte din artiștii care vor marca evenimentul jazzistic, sub patronaj UNESCO, sunt Sofia Rubina (voce, EE) semifinalistă la Vocea Rusiei, Villu Veski (saxofon, EE), Corneliu Stroe și Balkanamera Quartet (RO), restul artiștilor urmând să fie prezentați la finalul lunii martie. Gazda și amfitrioana serii va fi artista de soul, jazz și R&B Keisha White (voce, UK). Ea își va prezenta la Cluj cel mai recent proiect muzical de smooth jazz și, totodată, va însoți publicul pentru trei ore într-o călătorie muzicală printre 11 stiluri de jazz.

Potrivit organizatorilor, unicitatea spectacolului din 30 aprilie este dată de faptul că artiști din țări diferite colaborează pentru prima dată pe aceeași scenă, astfel, improvizația, dialogul și autenticitatea sunt concepte transmise publicului spectator.

Biletele la eveniment sunt puse în vânzare exclusiv online pe Biletmaster.ro, iar după încheierea perioadei actuale de presale, 15 martie, prețurile lor vor varia între 45 și 70 lei.

Calendar extins JazzDay

Între 20-30 aprilie, clujenii au la dispoziție, timp de 10 zile, trei direcții de dezvoltare și informare cu privire la jazz, stiluri, tehnici muzicale sau istoric și cultură.

Cele trei axe din program înglobează activități educative, culturale și muzicale, dedicate unui public variat. Astfel, tinerii aspiranți la o carieră muzicală pot participa la masterclassuri, workshopuri și cursuri în cadrul secțiunii Jazz Education; Melomanii, pasionații de muzică, fotografie și pictură vor putea schimba păreri la degustări de vin, lansări de carte, expoziții și prelegeri tematice în cadrul secțiuni Jazz Culture. Iar multiple manifestări muzicale dedicate tuturor persoanelor interesate, vor încânta iubitorii de muzică bună în cadrul secțiunii Jazz Music.

Programul detaliat al celor trei secțiuni și informații despre turneul de promovare, vor fi actualizate pe site-ul www.jazzday.ro.

Postaţi un comentariu