„This is not a love song”, expoziție și artist talk cu Florin Ștefan, la Paris

Galeria Anne-Sarah Bénichou din Paris găzduieșe pentru a doua oară, cu sprijinul Institutului Cultural Român, o expoziție personală a artistului clujean Florin Ștefan. Vernisajul expoziției „This is not a love song-Acesta nu este un cântec de dragoste” care va avea loc sâmbătă, 10 martie, între orele 15.00-20.00, va fi completat de un dialog cu artistul, prezent de asemenea la eveniment.

Expoziţia este deschisă în perioada 10 martie-28 aprilie 2018.

Pentru cea de-a doua expoziție solo de la Galerie Anne-Sarah Bénichou și pentru a sărbători cei doi ani ai galeriei, Florin Ștefan continuă să exploreze temele care îi sunt dragi: femeia, scene de intimitate a vieții cotidiene și o atingere senzuală, precum un cântec de dragoste, dar care dezvăluie o realitate mai confuză și dulce.

„Florin Ștefan este un artist român care trăiește și lucrează la Cluj, a doua capitală artistică a României după București. Acest oraș a atras atenţia în ultimii ani prin dezvoltarea a ceea ce poartă déjà denumirea de « școala de pictură de la Cluj », după modelul celei de la Leipzig. Pictura lui Florin Stefan are ca tematică scene de interior și de gen, precum și portrete, nuduri și peisaje. Figurile feminine sunt foarte numeroase în opera lui Stefan. Fie că sunt « așezate, aplecate, în faţa unei oglinzi, făcându-și toaleta sau stând pe pat, ele sunt reflexia instantaneului, a dorinţei care se naște au care se pierde, a atracţiei », cum scria Ami Barak. Aceste femei devin opere impertinente datorită încadrării lor compoziţionale și bogăţiei tonurilor folosite. Privirea lui Florin Stefan se oprește pe ceea ce îl înconjoară, subiectele sale sunt pline de caracter, pe care îl exprimă prin intermediul culorii, luminii, materiei”, scrie Marie Maertens în descrierea expoziției.

Florin Ștefan este, de asemenea, unul dintre primii artiști care a lăsat în urmă greutăţile unui trecut haotic al ţării sale. El a ales să facă o artă eminamente contemporană, care nu exclude dubii, îngrijorări și care pune în prim plan lupta dintre artist și pictura sa.

El trăiește și lucrează la Cluj, unde este implicat în coordonarea Centrului de interes (de pe strada Fabrica de Chibrituri, nr. 9 A) un spațiu dedicat arte contemporane inițiat de Federația Artiștilor și Galeriștilor din Fabrica de Pensule și a Asociației Artiștilor din Fabrica de Pensule care s-au desprins de Fabrica de Pensule la sfârșitul lui 2016.

Distribuie:

Postaţi un comentariu