Teatrul de Păpuși „Puck” deschide noua stagiune cu „Răţuşca cea urâtă”

eepurl.com

Teatrul de Păpuşi „Puck” începe o nouă stagiune, vineri, 11 septembrie, de la ora 18:00, când va avea loc premiera spectacolului „Răţuşca cea urâtă”. Povestea lui Hans Christian Andersen a fost adaptată de Ovidiu Pecican şi pusă în scenă de regizoarea Varga Máté Ibolya. Scenografia aparţine lui Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Venczel Péter.

Tot în această toamnă Teatrul de Păpuşi Puck îşi propune să organizeze Caravana Păpuşilor Puck, cu scopul de a prezenta spectacole gratuite copiilor români şi maghiari.  Astfel, pe 21 septembrie, de la ora 12:00, în comuna Buza se va juca spectacolul în limba maghiară „Dacă aş fi Matia Corvinul”. Pe 22 septembrie, de la ora 12:30 în Gilău şi de la ora 14:30, în Floreşti, va avea loc reprezentaţia piesei „Croitoraşul cel isteţ” (în limba română). Pe 23 septembrie, de la ora 12:30, aceeaşi piesă se va juca la Beliş. Toate spectacolele se vor juca la Casele de Cultură din localităţile respective.

Copiii din Cluj-Napoca vor avea acces gratuit și la „Poveşti în Parc”, în cadrul acestui proiect,  pe 26 septembrie, secţia maghiară a Teatrului „Puck” prezentând „Dacă aş fi Matia Corvinul”. Pe 27 septembrie secţia română va prezenta „Croitoraşul cel isteţ”.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” va avea loc în perioada 12-16 octombrie. Potrivit comunicatului transmis presei, ediţia din acest an îşi propune să pună un accent mult mai mare pe ceea ce înseamnă arta păpuşeriei din perspectiva copiilor şi nu doar a artistului păpuşar sau a criticului de teatru. „Ne-am propus să realizăm o dezbatere prin care cei mici să spună pe faţă ce consideră ei că ar trebui să însemne astăzi teatrul de păpuşi. De asemenea, vom încerca să ne adresăm şi copiilor cu dizabilităţi de vedere, vorbire şi auz, făcând spectacolele accesibile pentru aceştia. Evenimentul va cuprinde aproximativ 10 spectacole de teatru de păpuşi din toată România dar şi spectacole internaţionale de calitate din Moldova, Ungaria, Spania”.

Teatrul de Păpuşi Puck va participa și la o serie de festivaluri de profil din Iaşi şi Alba-Iulia cu spectacolul „Răţuşca cea urâtă” în 4 şi 7 octombrie, Moldova – Chişinău, cu spectacolul „Şeherezada” în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, iar între 8 şi 16 noiembrie, trupa Teatrului Puck va fi prezentă la Bucureşti la Festivalul spectacolelor de colecţie. 

Postaţi un comentariu