Seria de evenimente comunitare continuă la Cinema Dacia din Mănăștur cu filme pe tema reciclării și situației deșeurilor din Cluj

Asociația Colectiv A revine în acest sfârșit de săptămână cu seria de evenimente comunitare organizate la Cinema Dacia din cartierul Mănăștur, pe tema relației noastre cu orașul și mediul înconjurător.

„Din dorința de a discuta teme arzătoare în orașele contemporane, vă prezentăm seria de documentare care invită la discuții privind probleme globale de ecologie, producția și consumul hranei, trafic versus zone verzi și alte subiecte ce țin de viitorul orașelor, comunităților, mediului înconjurător și ..al Planetei. Înainte de fiecare proiecție vom organiza Ateliere Creative pentru copii, părinți și bunici, Degustări și Demonstrații Culinare și alte Evenimente Conexe în strânsă legătură cu temele abordate în filme pentru a ne simți împreună în Cinema Dacia ca într-un Centru Comunitar, acasă în … cartierul Mănăștur”, precizează organizatorii evenimentului în comunicatul transmis presei.

Astfel, în a doua serie de evenimente va fi abordată tema deșeurilor din perspectiva lipsei colectării selective și a reciclării în România, cu accent pe orașul Cluj. Ce putem face pentru a îmbunătăți situația colectării și reciclării? Cum putem interveni în favoarea colectorilor selectivi din Pata Rât și a oamenilor care locuiesc într-o zonă poluată, în preajma rampei de gunoi?, sunt întrebările care își vor căuta răspuns vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 15.00.

[stextbox id=”custom”]

Program:

Ateliere de reciclare și anti-discriminare pentru copii, părinți & bunici cu Asociația Firul Ariadnei, 15.00

Filme, 18.00

Pimp My Carroça/ Aranjează-mi Căruța, 15min.

„Pimp My Carroça” este un proiect dezvoltat inițial în São Paulo, Brazilia, care aduce vizibilitate reciclatorilor, colectorilor de deșeuri, transformându-le căruțele prin artă și ajutându-i la recuperarea încrederii lor în sine. Aceasta este o acțiune colaborativă care combină umorul și conștientizarea acestui subiect, folosind graffitti-ul drept un mijloc de interacțiune dintre colectori și societate. Film subtitrat în Limba Română.

PATA RÂT – serie de filme

Dreptate socială în Pata Cluj, 16min. (casele modulare și activismul civic anti-ghetoizare), film realizat prin cercetarea SPAREX, UBB.

Dislocări – Rutele evacuărilor spre strada Cantonului, Cluj (1996-2016), Katalin – 16 min, Gelu – 17 min [DACA RĂMÂNE NUMAI UNUL, ATUNCI SA FIE KATALIN], film realizat prin Campania Căși sociale acum!, Fundația Desire.

Oamenii care lucrează în beneficiul Clujului, 6 min (Colonia Dallas și rampa de deșeuri), film realizat prin campania Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie, Fundația Desire.

Cunoaște-i pe oamenii din Pata Rât, unde din peste 1.500 de persoane 42% au fost evacuate forțat de autorități! Cunoaște-i pe activiștii și cercetătorii care s-au solidarizat cu ei pentru dreptul la locuință adecvată și pentru drepturile muncitorilor de pe rampă.

Prezentare Pata-Cluj

Pata-Cluj este un proiect de incluziune socială integrată al cărui scop este de a pregăti incluziunea socială a comunităților din Pata Rât și strada Cantonului. Viziunea noastră este, pe de o parte, să asistăm comunitățile din Pata Rât în dobândirea unei calități mai bune și a unui control mai bun asupra propriilor vieți, începând de la condițiile de trai, educație și ocupare, până la interacțiunile și colaborările cu autoritățile locale.

[/stextbox]

La proiecții vor fi prezenți membrii din Campania Căși Sociale ACUM – Fundația Desire și din proiectul Pata-Cluj.

Citiți și:

Documentare despre viitorul Planetei și ateliere creative pentru copii, la Cinema Dacia din Mănăștur

Distribuie:

Postaţi un comentariu