Scriitoarea Ana Blandiana, la deschiderea Târgului Gaudeamus: „Clujul este un oraș mai cultural decât Bucureștiul”

Foto: Dan Bodea

O nouă ediție a Târgului Gaudeamus a debutat miercuri în Piața Unirii din Cluj cu oferte inclusiv pentru cei mai selectivi dintre cititori. Printre primii vizitatori s-a aflat și scriitoarea Ana Blandiana care a mărturisit că din punctul său de vedere Clujul este un oraș mai cultural decât Bucureștiul, iar acest eveniment vine să confirme o dată în plus acest lucru. Scriitoarea s-a plimbat mai mult timp printre standurile expozanților, în căutarea rafturilor Editurii Humanitas unde are o serie de cărți publicate. În cursul aceste zile, Ana Blandiana participă la Gala Premiilor Mentor, organizată la Centrul Casino de Cultură Urbană din Parcul Central.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În 2016 Târgul Gaudeamus reprezintă 88 de expozanţi reuniţi în 62 de standuri, edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte. Cortul instalat în Piața Unirii ocupă în jur de 600 mp de standuri, un record în ceea ce privește suprafața totală a acestora. Gazdele evenimentului sunt Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Cluj care vor organiza și în acest an evenimente devenite tradiție în cadrul târgului. Un proiect deosebit inițiat de Radio Cluj în acest an la Târgul Gaudeamus, este Raftul liber, care se bazează pe principiul schimbului liber de cărți. Pe tot parcursul târgului, cititorii pasionați pot veni sa ia o carte din raft, cu condiția sa lase un alt volum în acel loc. Primele volume care pot fi găsite la Raftul liber aparțin unor scriitori clujeni, care au fost de acord sa participe astfel la inaugurarea proiectului. La ediția cu numărul 17 a Târgului Gaudeamus, președinte de onoare este scriitorul Horia Bădescu.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Pe lângă ofertele celor mai cunoscute edituri din țară sau din Cluj (RAO, Editura Trei, Nemira, Humanitas, Eikon, Școala Ardeleană), care vin cu reduceri de 20-30% sau cu oferte de cărți la 10 lei, Târgul Gaudeamus aduce la această ediție și o bogată ofertă de benzi desenate la standul Lex Grup prin Lex Comics și EAT Comics.

„În ultimii ani au apărut numeroase filme cu și despre banda desenată și cei de la Lex Comics s-au gândit să promoveze banda desenată în România, cumpărând drepturile de autor de la Spider Man, Thor, Iron Man, Dead Pool. EAT Comics au crescut și ei foarte mult, ocupându-se de seria Walking Dead, Alien, Prometheus etc. Noi ne-am dori să promovăm cât mai mult acest gen de lectură și sperăm să atragem cât mai mulți noi cititori. Dacă vor să cunoască un «schizofrenic» al genului, le voi recomanda să citească seria de trei volume Deadpool. Le va plăcea cu siguranță”, a precizat Andreea pentru Transilvania Reporter, reprezentantă a Lex Grup.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Târgul Gaudeamus va fi deschis de miercuri până sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică între orele 10.00 şi 15.00. Mai multe despre evenimentele și lansările de carte din aceste zile puteți afla de pe site-ul oficial al Târgului Gaudeamus.

 

Postaţi un comentariu