Parcul Central din Cluj „s-a dotat” cu un magazin mobil care comercializează produse tradiționale rome

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Primul magazin mobil care comercializează produse confecționate de meșteșugari romi din mai multe regiuni ale țării s-a deschis de câteva zile în Parcul Central din Cluj. Magazinul este implementat de Asociația Mestesukar Mobil, iar produsele sunt realizate de romii din rețeaua Meșteșugar ButiQ fiind vândute sub brandul MBQ.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Deși inaugurarea oficială va avea loc doar la mijlocul lunii septembrie, obiectele meșteșugarilor romi, unele dintre ele realizate în colaborare cu designeri străini, pot fi admirate și cumpărate deja de cei care doresc să le păstreze ca obiecte pentru decor, să le dăruiască apropiaților sau chiar să le găsească utilitatea în jurul casei. Spațiul a fost amenajat cu ajutorul designerului David Stroe.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Din magazinul „parcat” zilele acestea în Parcul Central pot fi cumpărate coșuri din lemn de alun sau răchită, bijuterii de argint din noua colecție, ibrice din cupru, atât tradiționale cât și modele noi, produse realizate din lemn, linguri, farfurii, fructiere, clopoței din bronz, obiecte din piele, textile etc. „În perioada următoare încercăm să găsim moduri de a invita oamenii să intre în magazinul nostru. Nu vrem să le dăm impresia că se află doar în fața unui stand cu produse. De asemenea, pentru cei care doresc să probeze produsele din materiale textile avem și cabină de probă și oglindă. În curând vom afișa și prețurile fiecărui produs. În acest început de septembrie oamenii ne vor putea găsi în Parcul Central, în fiecare zi până în jurul orei 20.00, însă nu vom sta permanent aici. Vom aduce și mai multe produse și vom realiza și produse la comandă dacă vor exista cereri. Până acum, în aceste câteva zile de când am deschis lumea care a trecut prin parc a manifestat destul de multă curiozitate și sperăm să le menținem viu interesul. Sâmbătă, când am deschis, primul care a îndrăznit să intre în magazin a fost chiar un turist”, a precizat pentru Transilvania Reporter managerul Asociației Mestesukar Mobil, Andreea Gavrilovici.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Citiți mai multe despre primul magazin mobil care comercializează produse confecționate de meșteșugari romi, în articolul de mai jos:

Clujul va avea primul magazin mobil din țară cu obiecte tradiționale rome

Postaţi un comentariu