Orașele candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, chemate la o sesiune de informare

Ministerul Culturii invită orașele din România interesate să-și depună candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 la o sesiune de informare care va avea loc în data de 16 februarie la sediul Ministerului Culturii din București. Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Brașov sau Craiova sunt câteva dintre orașele care și-au anunțat intenția de a candida la titlul mai sus amintit.

Sesiunea de informare va beneficia de prezenţa unui reprezentant al Comisiei Europene, care va susţine o prezentare despre obiectivele acţiunii şi despre pregătirea corespunzătoare a dosarelor de candidatură de către oraşe. De asemenea, acesta va răspunde, alături de reprezentanţii Ministerului Culturii, întrebărilor adresate de către oraşele care intenţionează să-şi depună candidatura.

Potrivit lui Florin Moroșanu, directorul Asociației Cluj Capitală Culturală Europeană 2021, la această sesiune de informare va fi prezentă și o echipă din Cluj a proiectului Cluj-Napoca 2021.

În ceea ce privește stadiul proiectului Cluj Capitală Culturală Europeană 2021, Florin Moroșanu a precizat că Asociația va prezenta în luna martie, cu ocazia organizării Adunării Generale, câteva dintre ideile de proiecte pentru liniile de program ale candidaturii orașului Cluj-Napoca, care au fost trimise în toamna anului trecut. „Am reușit să sintetizăm din ideile de proiecte trimise, să adunăm temele abordate în directă legătură cu liniile de program și lucrăm în prezent la transformarea și dezvoltarea lor în proiecte. Lucrăm, de asemenea, și la stabilirea bugetului necesar implementării lor și la Adunarea Generală din martie vrem să invităm chiar autorii proiectelor să își prezinte public ideile”, a precizat Florin Moroșanu. La sediul Asociației Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 au loc întâlniri periodice cu membri ai Asociației, instituții și organizații culturale în vederea dezbaterii proiectelor care vor face parte din prima versiune a aplicației. De asemenea, sunt abordat subiecte care sunt problematice pentru viața culturală clujeană, cum ar fi  situația muzeelor din Cluj, dispariția fondului AFCN, statului artistului.

Perioada de pregătire a candidaturii de către orașele care doresc să obțină titlul de Capitală Europeană a Culturii și depunerea candidaturilor se face până în data de 10 octombrie 2015, aceasta fiind ultima zi în care se va putea depune candidatura. În lunile noiembrie și decembrie va avea loc întâlnirea de preselecţie şi adoptarea listei scurte a oraşelor preselectate. În august 2016 va avea loc organizarea selecției finale și până la sfârșitul anului 2016 va avea loc desemnarea formală a oraşului câştigător.

Distribuie:

Postaţi un comentariu