Marcel Iureș, Lucian Boia și Ion Caramitru, printre invitații festivalului Întâlnirile Internaționale de la Cluj. Tema acestei ediții: Europa Noastră

Foto: Lucian Nuță
eepurl.com

Teatrul Național Cluj-Napoca organizează cea de-a V-a ediție a festivalului anual Întâlnirile Internaționale de la Cluj care în 2015 se desfășoară în perioada 6-11 octombrie 2015.

Site-ul Teatrului Național anunță că numeroși directori de festivaluri internaționale de teatru și-au confirmat prezența, din țări precum Italia, Portugalia, Spania, Serbia și Turcia. Alături de aceștia, importanți oameni de cultură din țară, dintre care îi amintim pe Lucian Boia, Marcel Iureș, Marina Constantinescu, Ion Caramitru, vor participa la spectacolele și dezbaterile propuse în această ediție a festivalului.

Publicul va putea urmări spectacole produse de Teatrului Național Cluj-Napoca, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Maghiar de Stat Cluj și Teatrul „Aureliu Manea” Turda.

„Cea de-a cincea ediție a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, intitulată Europa Noastră, deschide teatrul clujean înspre marile întrebări care străbat moștenirea socio-culturală comună țărilor europene de astăzi, prin prisma confruntărilor constructive ale tinerelor generații de regizori și actori cu generația experimentată a artiștilor teatrului românesc. Încercând constant să se redefindească în decursul secolelor XX și XXI, arta teatrală a oglindit mereu problemele identitare europene, precum și răspunsurile latente ale multiculturalității cotidiene”, se precizează pe site-ul Teatrului Național Cluj.

Postaţi un comentariu