Mai multe filme independente și mai mult teatru, la ediția a șaptea a Festivalului lnternațional de Film Comedy Cluj

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului lnternațional de Film Comedy Cluj, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015, va acoperi în acest an mai multe fațete ale comediei, prin includerea în program a unui număr mai mare de spectacolele de teatru.

„Dacă, până acum, teatrul a fost prezent la Comedy Cluj în mod izolat, cu unul, două spectacole la fiecare ediție, începând cu acest an festivalul pune un accent mai mare pe comedia jucată pe scenă. Treptat, Comedy Cluj se va transforma într-un mix de film și teatru, un pas natural de a îmbina comedia de pe marele ecran cu forma ei jucată încă de acum 2.000 de ani”, transmit organizatorii,  Fundația Europeană pentru Cultură Urbană.

Ediția din acest an a festivalului se va deschide cu filmul „Ashby”, comedia dramatică a regizorului și scenaristului Tony McNamara, film care a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Tribeca și al cărui scenariu a fost nominalizat printre cele mai bune ale anului de către Asociația Scenariștilor Australieni. Proiecția va avea loc vineri, 16 octombrie, începând cu ora 19:00, la Cinematograful Florin Piersic.

E doar primul din cele aproape 200 de filme selecționate pentru ediția din anul acesta. O ediție marcată, în special, de prezența filmelor independente, artistice și documentare, realizate fără finanțări publice sau ale unor companii gigant. Filmele independente reprezintă aproape 50% din peliculele de lung sau scurt metraj incluse în program. Producțiile provin din toate zonele globului, Europa Statele Unite, până în Malaezia și Africa de Sud.

Comedy Cluj 2015 aduce creșterea numărului de săli în care vor fi proiectate filmele. Pe lângă spațiile tradiționale, cinema „Florin Piersic”, cinematograful „Victoria” și Casa TIFF, se vor adăuga și săli în cadrul multiplexului Cinema City atât din Iulius Mall, cât și din Polus Center.

Dezvoltarea zonei de teatru odată cu cea de-a șaptea ediție înseamnă pentru iubitorii de comedie prezența la Cluj a patru piese de teatru remarcabile. „39 de trepte”, în regia Gabrielei Dumitru, o comedie după un film de Alfred Hitchcock, adaptare a romanului omonim semnat de John Buchan, ajunge și la Cluj după ce a fost prezent vara aceasta la Edinburgh Festival Fringe, unul dintre cele mai impresionante festivaluri de teatru din lume. Tot de la Teatrul Foarte Mic va veni și spectacolul „Vania și Sonia și Mașa și Spike”, de Christopher Durang, în regia lui Horia Suru, piesă laureată cu premiul Tony în 2013.  „În parc”, o comedie spumoasă scrisă și regizată de Radu Iacoban, și piesa „Cupluri”, după Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu, completează lista pieselor programate.

Postaţi un comentariu