Jazz in the Park anunță primii artiști și noutățile ediției a treia

Festivalul Jazz in the Park, continuă cu a treia ediție la Cluj-Napoca, în perioada 29 iunie – 5 iulie și propune pe lângă zonele dedicate muzicii, numeroase activități și spații: expoziții de artă, spații pentru citit, un meeting point pentru bicicliști, o zonă de joacă pentru copii. De asemenea, Jazz in the Park va găzdui, ca și în anii precedenți, un mare târg de artizanat și terase ale celor mai tari localuri din Cluj. O noutate pentru 2015 este parteneriatul cu Bookfest, în urma căruia ediția estivală a târgului de carte va fi găzduită la Jazz in the Park.

În afară de Parcul Central, organizatorii pregătesc trei locații noi în cadrul festivalului. Scena amenajată pe plaja Grigorescu, de pe Malul Someșului va găzdui pe 1 și 2 iulie șase concerte, spațiul fiind amenajat asemenea altor plaje urbane din Europa. Pentru amatorii muzicii jazz și a muzicii clasice, deopotrivă, Opera Maghiară va găzdui două concerte care vor avea loc pe 30 iunie și 2 iulie, pe bază de bilet. Alături de acestea, în Parcul Central vor exista trei scene: Main Stage, pe aleea centrală a parcului, unde vor fi găzduite 12 concerte, Youth Stage, în spatele clădirii Casino, unde se va desfășura un concurs de muzică jazz și influențe și Chillout Stage, în zona de hamace, unde pe timpul zilei vor face atmosferă mai mulți DJ.

Organizatorii au anunțat și primii invitați confirmați pentru scena principală din Parcul Central, unde accesul va fi gratuit: Hilde Louise Asbjørnsen, Tango with Lions, Tiptil și Sebastian Spanache Trio.

Surpriză de 1 mai

Evenimentul va propune clujenilor o alternativă de a-și petrece tradiționala zi liberă de 1 mai: muzică bună, aer curat, activități interesante și acces gratuit. Conform organizatorilor, Asociația Fapte, detaliile vor fi anunțate în curând.

Acces gratuit la Jazz in the Park

Accesul la evenimentele din cadrul Jazz in the Park este gratuit, excepție făcând concertele găzduite de Opera Maghiară.

Postaţi un comentariu