Întâlnire cu scriitorul Marius Chivu, la Cluj

Foto: www.agentiadecarte.ro

Scriitorul şi criticul literar Marius Chivu va fi prezent săptămâna aceasta la Cluj pentru lansarea volumului  de povestiri intitulat “Sfârşit de sezon”.

 “Vizuale şi cinematografice, cele 11 povestiri despre singurătate, boală şi moarte ce compun volumul îşi plasează cu predilecţie acţiunea în cotidian: cel al oraşului, marcat de însingurare, sau al unei lumi rurale privite cu nostalgie şi cu conştiinţa acută a dispariţiei sale ineluctabile. Solitari, eroii se caută pe ei înşişi, îl caută pe celălalt, dar cel mai adesea aşteaptă ceva: să vină zorii ca să plece la spital, să se termine o petrecere pentru a regăsi în pat trupul fierbinte al femeii, să primească un SMS sau un telefon de împăcare…Violenţa, moartea par să pîndească permanent o existenţă fragilă, într-un univers în care prietenia şi erosul pot construi punţi salvatoare între individualităţi. Cu îndrăzneli de limbaj pe care unii le vor considera şocante, prozele din Sfîrşit de sezon sînt din această perspectivă o elocventă ilustrare a sensibilităţii contemporane”, se precizează în prezentarea cărţii.

Dialogul cu autorul și invitata acestuia, prozatoarea Dora Pavel, va fi condus de Mihai Mateiu, la Librăria Cărtureşti, în data de 13 noiembrie, de la ora 19.00.

 [stextbox id=”custom”]sfirsit-de-sezon_1_fullsizeMarius Chivu (n. 1978) este cronicar literar, scriitor, traducător şi redactor‑editor al revistei Dilema veche. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi a debutat publicistic cu recenzii literare în anul 2000 în revista România literară. A publicat: Vîntureasa de plastic (poezie, Brumar, 2012) şi Trei săptămîni în Himalaya (Humanitas, 2012). A iniţiat şi coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Humanitas, 2008), albumul de proză scurtă & fotografie Iubire 13 (ART, 2010) şi volumul colectiv Primul meu porno (ART, 2011). A alcătuit, adnotat şi prefaţat antologiile de proză scurtă: Teodor Mazilu, Singurătatea şi diavolul milos (Curtea Veche, 2004), Mihail Sadoveanu, Ochi de urs şi alte povestiri (Polirom, 2004), Cristian Teodorescu, Maestrul de lumini şi alte povestiri (Curtea Veche, 2005) şi Anton Holban, Conversaţii cu o moartă (Polirom, 2005). Pe 15 decembrie 2012, alături de Gabriel H. Decuble, Florin Iaru şi Răzvan Ţupa, a fost narator‑coordonator al experimentului „Cel mai rapid roman din lume”, Moş Crăciun & Co., omologat de World Guinness Book of Records, redactat, editat şi tipărit de Editura ART. A tradus din Lewis Carroll, Oscar Wilde, Tim Burton şi Paul Bailey.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu