Întâlnire cu scriitorul Marius Chivu, în Cluj, la Cărtureşti

Foto: www.agentiadecarte.ro

În perioada 5 martie-9 aprilie, Marius Chivu, cronicar literar, scriitor şi traducător, se va întîlni cu cititorii din ţară cu prilejul apariţiei volumului “Ce-a vrut să spună autorul” (Polirom, 2013, colecţia „Ego. Publicistică”) şi a antologiei “Best of: proză scurtă a anilor 2000” (Polirom, 2013), ambele disponibile şi în ediţie digitală

Marius Chivu va fi prezent la Cluj-Napoca joi, 6 martie, de la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti. Întâlnirea cu cititorii va fi însoţită de o lectură şi o discuţie pornind de la “Best of: proza scurtă a anilor 2000” şi “Ce-a vrut să spună autorul” (Polirom, 2013). Evenimentul îi va avea în calitate de moderatori pe Dan Coman şi Mihai Mateiu.

În “Ce-a vrut să spună autorul”, Marius Chivu deschide o uşă către culisele lumii literare din România anilor 2000, cu trimiteri atît în trecut, cît şi în viitor. 27 de scriitori din mai multe generaţii discuta cu Marius Chivu despre arta scrisului, despre împlinirile şi frustrările pe care aceasta le presupune, despre relaţia cu criticii şi cu cititorii, dar şi despre viaţa lor privată, despre visurile şi pasiunile lor mai puţin cunoscute.

Cu un total de 40 de texte de o mare varietate stilistică scrise de 23 de autori, “Best of: proză scurtă a anilor 2000” reuneşte cele mai bune povestiri ale celor mai buni autori de proză scurtă din anii 2000. Această antologie reprezintă astfel şi un act de recuperare, menit să ducă la redescoperirea şi reevaluarea genului scurt şi a noii generaţii de prozatori.

Marius Chivu (n. 1978) este cronicar literar, scriitor, traducător şi redactor‑editor al revistei Dilema veche. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi a debutat publicistic cu recenzii literare în anul 2000 în revista România literară. A publicat: Vîntureasa de plastic (poezie, Brumar, 2012) şi Trei săptămîni în Himalaya (Humanitas, 2012). A iniţiat şi coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Humanitas, 2008), albumul de proză scurtă & fotografie Iubire 13 (ART, 2010) şi volumul colectiv Primul meu porno (ART, 2011). A alcătuit, adnotat şi prefaţat antologiile de proză scurtă: Teodor Mazilu, Singurătatea şi diavolul milos (Curtea Veche, 2004), Mihail Sadoveanu, Ochi de urs şi alte povestiri (Polirom, 2004), Cristian Teodorescu, Maestrul de lumini şi alte povestiri (Curtea Veche, 2005) şi Anton Holban, Conversaţii cu o moartă (Polirom, 2005). Pe 15 decembrie 2012, alături de Gabriel H. Decuble, Florin Iaru şi Răzvan Ţupa, a fost narator‑coordonator al experimentului „Cel mai rapid roman din lume”, Moş Crăciun & Co., omologat de World Guinness Book of Records, redactat, editat şi tipărit de Editura ART. A tradus din Lewis Carroll, Oscar Wilde, Tim Burton şi Paul Bailey.

Distribuie:

Postaţi un comentariu