FOTO Robbie Williams la Cluj și mesajul emoționant pe Twitter: Experiența UNTOLD, la un alt nivel

Foto: Dan Bodea

Show-ul lui Robbie Williams, unul dintre cele mai așteptate momente ale ediției din acest an la UNTOLD (1-5 august), a conturat cel mai bine intenția organizatorilor de a duce festivalul la un alt nivel. Fanii din România ai artistului au avut ocazia să îi asculte din nou hiturile la patru ani după concertul pe care l-a susținut în Piața Constituției din București, iar tinerii pentru care starul britanic nu reprezenta neapărat cap de afiș și care i-au contestat „actualitatea” au asistat la concertul unuia dintre cei mai mari artiști în viață.

Un stadion foarte plin, în care cu greu îți mai găseai loc după ora 20.00 și o sonorizare contestată de mulți dintre cei care au asistat la concertele anterioare ale lui Robbie în lume, acestea au fost principalele nemulțumiri pe ordinea serii, dincolo de „falseturile” care i-au fost reproșate britanicului de cei cu urechi muzicale educate.

„La UNTOLD vii pentru o experiență completă, nu neapărat pentru un gen muzical specializat. Toată lumea va găsi un loc să se simtă bine. Vom avea 22 de ore de distracție pe zi și foarte multă diversitate”, promitea în urmă cu două luni Bogdan Buta, managerul general UNTOLD.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Chiar dacă inițial a părut riscantă mișcarea organizatorilor de a aduce un star care aparține „secolului trecut”, show-ul special pregătit de artist pentru publicul din Cluj a fost un posibil start pentru ceea ce organizatorii numesc o nouă experiență UNTOLD.

Așa cum și-a obișnuit fanii, Robbie Williams și-a deschis și de această dată show-ul cu hitul „Let me entertain you”. Timp de o oră și jumătate artistul și-a luat rolul de showman foarte în serios apelând cu autoironie la motivul diferenței de generații pentru a se apropia de tinerii veniți la UNTOLD special pentru muzică electronică. Hituri precum „Feel”, „Come undone”, „She’s the one”, „Candy”, „Kids”, „Hot fudge”, „Rock DJ”, „I love my life” sau „Millennium” au răsunat pe Cluj Arena, concertul fiind încheiat de „noul imn al englezilor”, așa cum a numit artistul piesa „Angels”. Din păcate, a lipsit din setlist-ul serii hitul „Supreme”, lansat de Robbie Williams în anul 2000, care conține și o interpolare din piesa Gloriei Gaynor, „I will survive”, o piesă pe care fanii britanicului o așteptau în contextul în care promovarea concertului la Cluj s-a centrat în jurul acestei cunoscute melodii.

În semn de rămas bun, alături de publicul de pe stadion, cum face de altfel în majoritatea concertelor, Robbie Williams a interpretat celebra melodie „My way” a lui Frank Sinatra. Și de această dată, una dintre piesele din spectacol, „Sweet Caroline”, a fost interpretată de artist împreună cu tatăl său, Peter Williams. Un moment special în timpul show-ului a fost creat de Robbie Williams pentru Monica, o româncă din public, pe care a invitat-o pe scenă în timpul melodiei „Something Stupid”. A îmbrățișat-o, a ciufulit-o jucăuș, și-a pus capul pe genunchii ei și i-a vorbit la ureche pe o canapea de culoare roșie care făcea parte din decorul momentului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Ceea ce a lipsit la Cluj din atmosfera concertului de la București din 15 iulie 2015 a fost o evidentă conexiune cu publicul, pe care artistul a încercat să o stabilească pe toată durata show-ului. Vocile care cunoșteau versurile melodiilor lui, mai exact adevărații fani ai artistului, nu au putut să facă toată munca asumată de fanii din Piața Constituției în urmă cu patru ani. Piese precum „Feel”, „She’s the one” sau „Angels” ar fi meritat mult mai mult angajament din partea publicului din festival care ar fi putut crea clipe cu adevărat memorabile pentru artist și pentru echipa lui de pe scenă.

Chiar și așa, însă, concertul a fost clar apreciat pentru noutatea pe care a adus-o în formatul festivalului. Robbie a fost primit cu entuziasm de fanii lui și ascultat cu docilitate de toți ceilalți. A fost o situație win-win.

În cursul zilei de luni, 5 august, pe contul oficial de Twitter al artistului a apărut mesajul: „Great to see you again, Romania. Emotional- Mă bucur să te revăd România. Înduioșător”.

Postaţi un comentariu