FOTO/Jazzul a ieşit în stradă, Clujul a venit să-l vadă

Clujul pare mai viu şi mai frumos ca niciodată. „Jazz in the Street”, eveniment în premieră la Cluj, organizat de cei de la Jazz in the Park, a animat sâmbătă după-amiază şi seara centrul oraşului, dar şi cartierele. Jazzul şi arta în general au ieşit în stradă să dea piept cu trecătorul de rând. Aproximativ 30 de artişti înscrişi la eveniment au însoţit-o, dar imediat s-au alăturat toţi trecătorii.

„Jazz in the Street aduce arta în stradă la Cluj-Napoca, zeci de reprezentaţii artistice au loc în mai multe locuri din oraş, atât în centru, cât şi în cartiere. La ora 14 a pornit o caravană de percuţie, Bălaşa Percution, prin cartierele Clujului, iar de la 16.30 îau început evenimentele în centrul oraşului. Vorbim despre zeci de concerte de muzică, de la  muzică clasică până la jazz, muzică instrumentală, avem pian, tobe, percuţia nu lipseşte desigur. Vorbim despre aproape tipurile de artă care pot fi prezentate în stradă. Avem teatru de păpuşi, teatru de improvizaţie, avem chiar şi ateliere foto şi expoziţii de fotografie, plus un eveniment surpriză”, ne-a declarat Corina Brânduşan, PR manager al evenimentului şi la Jazz in the Park.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Corina Brânduşan ne-a mai spus că „Jazz in the Street” a avut mai multe scopuri: „Au avut loc zeci de reprezentaţii în Piaţa Mihai Viteazu şi pe străzile Iuliu Maniu, Andrei Şaguna, Bd Eroilor, IL Caragiale, pe strada Ion Raţiu e un studio foto şi o expoziţie de fotografie, la Casa Matei Corvin demonstraţii de desen după un model uman, iar pe strada David Ferenc au descoperit foarte multe flori care să le facă traseul mai colorat şi mai frumos. Am vrut să-i invităm pe clujeni şi să redescopere cumva străzile pe care mai rar se întâmplă evenimente. Florile le-au putut lua oamenii acasă, ca să aibă şi o amintire de la eveniment, să ducă cumva cu ei o mărturie a faptului că au trecut pe la eveniment”.

Dar principalul scop al evenimentului e să promoveze noi artişti, care nu s-au mai prea întâlnit până acum cu publicul.

„Unul dintre scopuri e să identificăm artişti debutanţi care îşi doresc să se expună în faţa publicului, dar n-au avut ocazia. La Jazz in the Street avem şi debutanţi, avem şi oameni care deja au urcat pe scene şi concertează în mod frecvent. Ştim că sunt mulţi artişti care îşi doresc să performeze, dar nu prea au public. Atunci, am zis să gândim un eveniment integrator cu zeci de astfel de reprezentaţii unde un om la început pe drumul artistic că poată lua cumva pulsul evenimentului, să vadă cum reacţionează strada la un eveniment, care e feedback-ul. Al doilea scop e să animăm oraşul, să găsim evenimente şi contexte prin care să-i determinăm pe oameni să iasă în stradă, să se bucure de oraşul acesta frumos pe care îl avem”, a mai spus Corina Brânduşan.

Foto: Dan Bodea

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu