Florin Estefan, noul director interimar al Operei clujene: Ca manager nu te aștepți să primești lauri, ci să fii „slugă” la toată lumea

Foto: Nicu Cherciu
eepurl.com

Baritonul Florin Estefan a fost numit director interimar al Operei Naționale din Cluj, funcție pe care o va ocupa pe o perioadă de patru luni.

La cei 33 de ani ai săi, noul manager al instituției lirice clujene consideră că ceea ce îi va defini interimatul va fi transparența în derularea proiectelor. „M-a onorat această numire deși am doar 33 de ani și multă lume mă consideră prea tânăr pentru această funcție. Eu consider că este o calitate, nu un defect pentru că și noi, tinerii, trebuie să ne punem amprenta pe ce înseamnă această instituție, inclusiv pe administrație. Bineînțeles mă voi consulta cu persoanele care au mai multă experiență. Sunt manager interimar pentru o perioadă de 120 de zile în care vreau să fac să plutească instituția în condiții normale, vreau să aplanez conflictele, vreau să am un dialog cu sindicatul și cu angajații. Vin din mediul sindical, cunosc problemele și voi încerca pas cu pas să le rezolv. Vreau să existe transparență, să fiu corect și nu sunt dispus la nici un fel de compromis”, a precizat Florin Estefan pentru Transilvania Reporter.

Potrivit noului director al Operei clujene, atribuțiile pe care le are un manager nu îi sunt străine. „Am dezvoltat proiecte, am mai avut experiență în trecut și fac și studii de specialitate, respectiv urmez un doctorat la FSEGA, cu tema Managementul teatrelor de operă”, a declarat Florin Estefan. După cele 120 de zile, când Ministerul Culturii va fi obligat să organizeze un concurs pentru ocuparea funcției de manager, Florin Estefan intenționează să candideze. „Până atunci, nu angajez instituția decât în proiecte care să se desfășoare până la expirarea interimatului”, a spus artistul, declarând că în acest moment analizează care sunt prioritățile instituției pentru a ști care vor fi pașii următori. În paralel, artistul va cânta și în spectacolele programate pe scena Operei clujene, dar fără a fi remunerat. „Nu vreau să forțez nota, ci prefer să îmi fac treaba de manager”, a precizat Florin Estefan.

În privința managerilor care au condus instituția în ultimii ani, respectiv Rareș Trifan, Marius Vlad Budoiu și pentru o scurtă perioadă, Dan Lupea, actualul manager interimar a declarat:  „Fiecare manager a avut părți bune. Nu sunt omul care să îi ucidă cu pietre pe cei care au ocupat această funcție. În poziția de manager nu te aștepți să primești lauri și laude, ci să fii slugă la toată lumea. Cred că fiecare manager trebuie să știe că se înhamă la a fi slujitorul tuturor”.

 

Născut la Oradea, în 1982, Florin Estefan și-a început studiul canto-ului și al artei scenice la Facultatea de Muzică din Oradea la clasa prof. Alexandru Farcaș și Gheorghe Mogoșan. A urmat cursurile de perfecționare vocală cu prof. Dennis O’Neill la Academia Internațională de canto de la Cardiff, cu prof. Mariana Nicolesco, prof. Rolando Panerai la Florența, cu prof. Sherill Miles, Ileana Cotrubaș, Dame Ann Murray, Jane Eaglen, Bernd Weikl, Elisabeth Connell, Carol Vaness, Corneliu Murgu și cu prof. Viorica Cortez. La Opera Națională Română din Cluj-Napoca este solist din 2011.

Postaţi un comentariu