Festivalul “mâzgălelilor” ia locul Peninsulei. Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi pe Valea Gârbăului la Holi Festival

Luna mai va aduce la Cluj unul dintre cele mai populare festivaluri din lume, cu un concept inedit care îi va provoca pe tineri la o altfel de distracţie, nu atât bazată pe muzică şi dans.

“Vino sa iei parte la experienţa care îţi va schimba noţiunea de distracţie”, este îndemnul pe care îl transmit organizatorii Holi Festival. Programat iniţial în data de 24 mai, pe Valea Gârbăului, evenimentul va avea loc cu o săptămână mai devreme, în data de 17 mai. Festivalul mai este numit şi festivalul culorilor, deoarece toţi cei care aleg să meargă trebuie să fie îmbrăcaţi în alb şi să se joace cu şase culori sub formă de pudră: pink bikini, green planet, blue lagoon, yellow sunrise, juicy orange şi violet secret.

Originar din India

Holi este un festival de primavară originar din India simbolizand victoria mistică a binelui împotriva răului şi se petrece în ultima zi cu lună plina (Purnima) a lunii Phalguna în februarie sau martie. Este unul dintre cele mai vechi festivaluri din India şi cu siguranţă este cel mai plin de culoare. În această zi nu există bariere de vârstă, gen şi statut social. “Ideea de a-l aduce în Europa şi în toată lumea le-a venit unor nemţi petrecăreţi care au fost în concediu în India şi apoi au comercializat conceptul, au introdus muzica electronică, house şi au transformat ideea într-un mod de distracţie. Acest model s-a întins în toată lumea. Germanii dau licenţele mai departe în alte ţări. Noi am obţinut o aprobare de la Bruxelles să folosim acele prafuri care fac deliciul festivalului. Aceste prafuri au coloranţi naturali şi cosmetici. Nu strică tenul atunci când intră în contact cu pielea. Noi în Germania deţinem monopolul pentru aceste prafuri. În România, vom preciza ca oamenii care prezintă diverse alergii să poarte o mască, sau ochelari de protecţie”, a precizat pentru Transilvania Reporter, Virgil Ştefan, organizatorul Holi Tour Romania 2014. Potrivit acestuia, media de vârstă a participanţilor la festival ar fi de 18-40 de ani. Bugetul festivalului pentru fiecare oraş se situează undeva la suma de 25.000 de euro, suma care include doar aducerea artiştilor care vor întreţine atmosfera.

Foto: Pagina de Facebook,  Holi Tour Romania 2014

Foto: Pagina de Facebook, Holi Tour Romania 2014

“Noi colorăm România”

O caracteristică a festivalului o reprezintă culorile vibrante care oferă evenimentului un plus de magie şi veselie. “Sunt pliculeţe la 80 de grame pe care participanţii le vor primi odată cu biletul. Apoi vor avea posibilitatea să cumpere de acolo alte plicuri. Festivalul va dura de la ora 12.00 până la ora 24.00. La ora 14.00 va începe numărătoarea inversă pentru dezlănţuirea distracţiei. La acest festival nu este în prim-plan muzica, ci satisfacţia de moment, când toate acele prafuri colorate vor fi aruncate în aer. Efectul este de piele de găină să vezi mii de oameni printre acele prafuri colorate. Acesta este scopul: să dansezi timp de zece ore colorat, fără a ţine cont de statut social, dacă eşti bogat sau sărac, urât sau frumos,  negru sau alb. În zece ore suntem toţi la fel. În România vrem să demonstrăm că fiecare poate să fie liber”, a mai spus Virgil Ştefan. Originar din Oraviţa, Virgil Ştefan a plecat din România în 1987 şi de organizare de evenimente se ocupă în Germania de aproximativ 20 de ani.

Virgil Ştefan,  unul dintre organizatorii Holi Festival/Foto: Dan Bodea

Virgil Ştefan, unul dintre organizatorii Holi Festival/Foto: Dan Bodea

În cadrul festivalului participanţii ascultă muzică, pot mânca, pot bea şi se pot distra timp de o zi în cele mai diverse moduri. Muzica va fi asigurată de DJ locali şi internaţionali, ce se vor dezlănţui pe scena muzicii electronice. “Ne aşteptăm undeva la o medie de 10.000 de oameni pe oraş, pentru că există un line-up foarte bine pregătit. În România contează foarte mult artiştii. Am ales să mergem în mai multe oraşe în funcţie de populaţie, de deschiderea faţă de acest gen de distracţie. Am făcut un studiu de piaţă pentru asta. Ne aşteptăm să crească credibilitate cu fiecare festival şi sperăm să pornim cu dreptul la Cluj”, a spus Lucian Bica, unul dintre organizatorii Holi Festival. Evenimentul mai este programat anul acesta în Timişoara, Sibiu, Craiova, Braşov, Iaşi, Chişinău, Constanţa şi Bucureşti.

Organizatorii promit nume de top din România şi din străinătate, printre care: Dj Rosario Internullo, Dj Eftimie, Dj Optick şi Dj Andi, Dj Moguai, Stefan Biniak etc.

Biletele vor putea fi achiziţionate începând cu jumătatea lunii martie, la preţul de 70 de lei.

“Este un eveniment fresh, colorat, nou şi interesul nostru este ca oamenii să se simtă egali. Când toată lumea este mâzgălită nu mai există diferenţe”, Lucian Bica, organizator Holi Festival.

8 Comentarii

 1. alin says:

  :))interesant cum si bogatul si saracul vor avea 70 de lei de aruncat pe asa ceva..o da..asa spargem barierele sociale…si se asteapta la 10 000 de oameni…si cate pliculete sunt incluse in pret? sau mai dai cateva zeci de lei si pe alea

 2. Paul Suciu says:

  Si daca ploua?

 3. acesta says:

  astea-s fitze! cati din cei de acolo vor avea vreo idee despre ce e cu festivalul asta?…a! da, hai sa ne coloram…ca in rest, DUmnezeu cu mila!… tara arde si baba se piaptana!

 4. unudoi says:

  Terminati mai manelistilor … mai bine spargeti intr-un weekend 200 de lei in mizerabilele alea de cluburi 🙂 daca nu va place stati acasa … ai timp sa iti strangi 70 de lei pana in mai .

 5. Sugestie says:

  Pe cand si un Festival de Fotografie care sa stranga cat mai multi oameni echipati cu aparate foto la CLuj ?

  • Foto says:

   Pai … asta e un prilej bun. Primul lucru care mi-a trecut prin cap cand am auzit de Holi festival a fost cum sa fac sa nu intre praf colorat la aparatul foto.

 6. mia says:

  Sa fim liberi si sa platim 70 ron! Asa da! Asta da libertate si egalitate!

Postaţi un comentariu