Două lucrări de Adrian Ghenie, adjudecate la Sotheby’s Hong Kong pentru 6 milioane de euro

The Trip, Adrian Ghenie/Foto: Sotheby's

Două lucrări realizate de artistul român Adrian Ghenie, “Self-Portrait in 1945” şi “The Trip”, au fost adjudecate luni, la Sotheby’s Hong Kong pentru suma totală de 6,20 de milioane de euro, conform sothebys.com. Licitația a avut  loc în 19 aprilie, în Hong Kong și a adus în fața colecționarilor capodopere occidentale și asiatice foarte diverse.

“Self-Portrait in 1945” este un ulei pe pânză semnat şi datat 2015 şi provine din Nicodim Gallery, Los Angeles. Lucrarea a fost cumpărată în final cu 1,1 milioane de euro.

Adrian Ghenie/Self-Portrait in 1945

“The Trip”, tot ulei pe pânză, este semnat şi datat 2016 şi provine dintr-o colecţie privată. Pânza a fost adjudecată la 5,2 milioane de euro.

Citiți mai multe despre cele două lucrări AICI.

Două lucrări de Adrian Ghenie, licitate în Hong Kong. Peste 6,6 milioane de dolari preț estimativ

Adrian Ghenie este considerat cel mai bine cotat pictor român contemporan, s-a născut în Baia Mare, în 1977, iar în prezent trăiește și lucrează la Berlin. A absolvit, în 2001, Universitatea de Artă și Design din Cluj, iar în 2005, alături de Mihai Pop, a fondat la Cluj Galeria Plan B, un spațiu dedicat expunerii și cercetării artei contemporane. Tot atunci au fost puse și bazele Fundației Plan B. Din 2008, Plan B și-a deschis un sediu la Berlin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu