CuGeT, deci concurez

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

 

Peste 600 de tineri au concurat, sâmbătă, în semifinala celei de-a doua ediţii a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT şi o parte dintre ei vor ajunge în finală, iar cei mai buni vor primi premii în valoare totală de 15.000 de lei.

Concursul este la a doua ediţie şi a fost lansat de Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj.

„Suntem în faza semifinală şi foarte mulţi copii din clasele  a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a care s-au calificat la faza pe clasă au venit azi aici. Avem peste 600 din categoria copiilor de la şcoală şi aşteptăm de asemenea -încă suntem în faza înscrierilor- sute de tineri de 18-25 de ani. În această fază se vor califica primii 15 din fiecare categorie de vârstă, pentru faza finală, care va avea loc în 26 noiembrie, tot la FSEGA. Avem trei categorii de vârstă –clasele IX-X, XI-XII şi 18-25 de ani. Câte 15 din fiecare categorie de vârstă merg mai departe. Dintre aceştia , vor primi premiu locurile 1, 2 şi 3 la fiecare categorie de vârstă, într-un spectacol televizat”, a declarat Mihaela Rus, preşedintele AFA Cluj şi director la Vitrina Advertising.

Aceasta a mai spus că tinerii sunt foarte entuziasmaţi de concurs şi că sunt şi bine pregătiţi în ceea ce priveşte cultura generală : „Tinerii sunt foarte, foarte entuziaşti, entuziasmul lor depăşește orice aşteptare. Suntem atât de mulțumițe toate colegele din AFA Cluj că această competiţie este atât de îndrăgită. Tinerii au stat minute în şir să se înscrie, să intre în sală, suntem foarte încântate că îşi doresc să ştie, să cunoască. Dacă deja în faza semifinală avem sute de copii calificați, înseamnă că avem copii citiți, chiar dacă statisticile ne arată altceva. Vrem să fie un eveniment de tradiţie, un proiect care sunt sigură că va schimba un pic percepţia asupra cunoaşterii şi va aduce dragul de citit în familie”.

La rândul său, Mariana Pop, adjunct al şefului ISJ Cluj, a spus că asemenea competiţii trebuie încurajate: “Mă bucur că am ajuns foarte repede la ediţia a doua şi copiii au început să înțeleagă că e foarte important să ai și cultură generală, pe lângă cultura de specialitate. S-au implicat mult mai mulți elevi decât anul trecut, înseamnă că mesajul a ajuns la ei și e într-adevăr frumos să vezi că profesorii îşi dau concursul pentru această competiţie. Avem câteva mii de elevi care au participat. Orice este foarte bine venit pe lângă activitatea formală pe care o desfășurăm noi în școală, pentru că întotdeauna să fii om nu înseamnă să ai numai rezultate la nişte discipline și să fii testat prin olimpiade și evaluări, ci tot ce însemnă bagaj de cunoștințe”.

Participanţii la concurs au trebuit să răspundă la câte 28 de întrebări de cultură generală, bifând una dintre cele trei variante de răspuns oferite (http://cuget.afacj.ro/).

Rezultatele semifinalei vor fi anunţate în cursul zilei de luni.

Postaţi un comentariu