Concurs de proiecte pentru tineri regizori la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Foto: www.huntheater.ro
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Teatrul Maghiar de Stat Cluj oferă șansa tinerilor regizori de a trimite creații originale pe adresa instituției, în vederea participării la concursul de proiecte lansat la sfârșitul lunii ianuarie. Demersul face parte din strategia artistică a Teatrului Maghiar de Stat Cluj prin care se dorește încurajarea colaborării cu noile generaţii de artiști.

„Concursul oferă tinerilor creatori aflaţi la început de carieră posibilitatea de a pune în scenă spectacole cu actorii teatrului, cu toate condițiile pe care le oferă un teatru profesionist. Teatrul încurajează creațiile originale proaspete care contribuie la realizarea obiectivelor artistice ale companiei și sunt relevante din punctul de vedere al repertoriului”, se precizează în descrierea concursului.

Candidaţi:

Regizori mai tineri de 35 de ani care trăiesc şi lucrează în România, absolvenți sau studenți masteranzi la regie.

Condiţii de participare:

Candidaţii trebuie să depună un proiect de spectacol detaliat, de maxim 10 pagini dactilografiate, ținând cont de faptul că spectacolul trebuie realizat pe scena mare sau în sala studio a teatrului, cu actorii companiei. Nu există condiţii privind genul sau tematica spectacolului. Primele trei proiecte considerate cele mai bune de către comisia de evaluare vor fi realizate de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj în decursul următoarelor două-trei stagiuni.

Proiectul trebuie să conţină:

  • concepţia regizorală / proiectul de spectacol (inclusiv posibili colaboratori/ distribuţie, denumirea spaţiului în care spectacolul ar urma să fie realizat și luând în considerare parametrii tehnici ai spațiului)
  • curriculum vitae profesional şi referinţe (dacă există)

Evaluarea proiectelor:

Proiectele vor fi evaluate de conducerea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi de un juriu desemnat de aceasta.

Publicarea rezultatelor: 15 septembrie 2017.

Termen de depunere a proiectelor: 30 iunie 2017.

Proiectele pot fi trimise până la această dată la adresa de e-mail zoltan.csep@huntheater.ro sau la adresa de corespondență: Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Str. Emil Isac nr. 26-28, 400023 Cluj-Napoca. 

Mai multe informații puteți afla de pe site-ul oficial al Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Postaţi un comentariu