Concertele anului 2016 în Europa: Adele, Coldplay, Iron Maiden și The Cure

Foto: Pete Ohs/Parlophone

Adele, Coldplay, Elton John, Rihanna, David Guetta, Jason Derulo, Justin Bieber, Celine Dion, Mumford&Sons, Imagine Dragons, Red Hot Chili Peppers, Massive Attack, Robyn Schulz, Kygo, Florence and the Machine, The Cure, Laura Pausini, André Rieu, AC/DC, Iron Maiden, Muse, A-ha, Gypsy Kings, Zucchero, Bryan Adams, Mariah Carrey sau Roxette sunt doar o parte dintre cei mai cunoscuți artiști și cele mai cunoscute trupe care vor susține concerte în Europa, în 2016, conform site-urilor oficiale și agențiilor care au pus deja în vânzare biletele.

În România, până acum, au fost anunțate datele pentru concertele susținute de Trupa Queen și Adam Lambert (21 iunie), André Rieu (11 iunie) și Lara Fabian (20 aprilie-Cluj și 22 aprilie București), urmând ca în primele luni ale anului organizatorii principalelor festivaluri din România să anunțe și ei o parte dintre numele mari care vor urca în 2016 pe scenele românești.

Vă prezentăm mai jos o selecție a turneelor unor cunoscuți artiști ai momentului care în 2016 pot fi văzuți pe scenele din Europa:

Turneul A head full of dreams al trupei Coldplay va debuta în Europa în data de 24 mai, în Franța și se va încheia în data de 5 iulie, în Copenhaga, Danemarca. Noul album va fi promovat în orașe din Europa precum Barcelona, Manchester, Zurich, Londra, Amsterdam, Berlin, Hamburg sau Stockholm.

Elton John își va începe turneul pentru promovarea noului album, Wonderful Crazy Night, în 13 ianuarie, în SUA și va ajunge în Europa, în luna februarie, la Paris și în lunile iunie și iulie, în Germania, Marea Britanie, Norvegia, Danemarca, Portugalia, Italia și în luna noiembrie în Austria și Cehia.

Elton-John-Wonderful-Crazy-Night-2016-poster

Adele își va începe seria de concerte în Marea Britanie și Europa la începutul lui 2016, susținând primul turneu din ultimii patru ani. Astfel, Adele va susține opt concerte la Arena O2 din Londra în lunile Martie și Aprilie. Cântăreața va putea fi văzută live și în Danemarca, în 3 mai, dar și în Berlin, Lisabona, Oslo, Paris sau Antwerp.

The Drones World Tour al trupei Muse este un turneu pe care formația britanică îl va susține în Europa, începând cu data de 26 februarie în Paris, Köln, Amsterdam, Bruxelles, Munchen, Londra, Dublin, Lisabona, Madrid, Viena, Milano și Zurich. La multe dintre aceste concerte biletele sunt deja Sold out, conform site-ul oficial al trupei.

Cunoscutul DJ și producător norvegian, Kygo, autor al hiturilor Firestone și Stole the show, va mixa în cunoscute cluburi și în cadrul mai multor festivaluri din SUA, dar și în Europa începând cu 26 martie. Astfel, va putea fi văzut în Amsterdam, Köln, Antwerp, Zurich, Viena, Munchen, Berlin, Paris, Barcelona, Stockholm, sau Oslo.

Robin Schulz își va promova noul album, „Sugar”, peste tot în lume și, începând cu luna martie, inclusiv în Elveția, Germania, Austria, Olanda, Franța și Belgia.

Trupa norvegiană A-ha revine în forță în 2016 cu turneul Cast in Steel și cu o serie de concerte programate în Letonia, Belarus, Marea Britanie, Olanda, Franța, Germania, Austria și Norvegia. Formația a putut fi ascultată recent, în luna decembrie 2015, în cadrul Concertului organizat cu ocazia ceremoniei Premiilor Nobel unde membrii trupei au interpretat alături de Kygo cunoscutul hit Take on me.

The Book of Souls World Tour al trupei Iron Maiden începe în luna februarie, iar în lunile iunie, iulie și august fanii din Europa ai legendarei trupe de heavy metal o vor putea vedea live în Austria, Elveția, Olanda, Franța. Suedia, Belgia, Lituania, Finlanda, Polonia, Portugalia, Ungaria, Cehia, Italia.

55FACD16-iron-maiden-the-book-of-souls-world-tour-video-ad-posted-image

Red Hot Chili Peppers se întorc în Europa în 2016, pe durata lunii iunie, la mai multe festivaluri din Olanda, Austria, Germania, Polonia și Danemarca. În 6 iulie, trupa poate fi ascultată în Kiev, Ucraina, la U-Park Festival, iar în august, în Marea Britanie la Reading Festival și Leeds Festival.

The Cure va susține 33 de show-uri în 17 țări din Europa în toamna lui 2016, acesta fiind primul lor turneu major pe continentul european din 2008. The Cure Show 2016 va fi prezentat în Finlanda, Suedia, Danemarca, Germania, Polonia, Cehia, Austria, Ungaria, Italia, Elveția, Belgia, Olanda, Franța, Spania, Marea Britanie.

AC/DC au anunțat pe site-ul oficial câteva dintre datele concertelor din 2016 pe care le vor susține atât în SUA, cât și în Europa. Astfel începând cu data de 7 mai, trupa va avea concert la Lisabona, în Portugalia, acesta fiind urmat de concerte în Spania, Franța, Austria, Belgia, Cehia, Germania, Elveția, Danemarca.

Cântăreața Celine Dion va avea în 2016 mai multe concerte în Paris, începând cu 24 iunie, până în 3 iulie, la AccorHotels Arena.

Canadianul Bryan Adams își promovează și el cel de-al 13-lea album, Get up!, în Europa. În lunile ianuarie, aprilie, mai, iunie și august artistul va fi prezent pe scenele din Spania, Portugalia, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Elveția, Marea Britanie, Irlanda.

Anti World Tour este turneul pe care Rihanna îl va avea în SUA și Europa în 2016. În 11 iunie, artista va putea fi văzut în Amsterdam, urmând să susțină până la mijlocul lunii august mai multe concerte în Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Danemarca, Italia, Franța, Cehia, Polonia, Austria, Elveția.

14483083536268

Justin Bieber își va promova albumul „Purpose” în luna octombrie, în Marea Britanie, la Londra, Manchester, Birmingham, Glasgow și Sheffield, dar și în Austria, Croația, Polonia, Germania, Italia, Spania sau Portugalia. De asemenea, în septembrie, artistul va avea concerte și în Franța, Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Olanda și Irlanda.

În primele două luni ale anului 2016, artistul american Jason Derulo, cunoscut pentru hitul „Want to want me” se va afla în Europa unde va susține mai multe concerte în Marea Britanie, Franța, Belgia și Olanda.

Trupa Mumford & Sons își va prezenta cel mai recent album, „Wilder Mind”, începând cu 7 mai în Finlanda, continuând seria de concerte până în luna iulie în Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Cehia, Franța, Olanda, Belgia și Marea Britanie.

Sweet Sweet Fantasy 2016 European Tour al cântăreței Mariah Carrey va debuta în 15 martie, în Marea Britanie, urmând ca aceasta să poată fi văzută și ascultată live până în 23 aprilie în Luxemburg, Belgia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Italia, Austria, Franța, Olanda.

Postaţi un comentariu