Clujul n-a dormit toată noaptea. S-a distrat şi s-a culturalizat

Concerte, concursuri, expoziţii, muzică, dans, dezbateri. Şi multă distracţie. Cam acestea au fost ingredientele nopţii clujene de sâmbătă spre duminică, în cadrul evenimentului „Cluj Never Sleeps”.

Deşi vremea n-a fost tocmai una prielnică, organizatorii şi participanţii, în special tineri, nu s-au lăsat şi şi-au dus la bun sfârşit evenimentele programate pe tot parcursul nopţii, până la 5 dimineaţa.

Ideea evenimentului „Cluj Never Sleeps”, organizat de  Asociația Acaret și de Youth@Cluj-Napoca 2015, este de a pune în valoare spaţii şi locuri din Cluj mai puţin folosite, cum ne explică directorul artistic al evenimentului, Cristian Avram: „E un eveniment prin care noi ne dorim să ocupăm spaţiul public la adevărata lui valoare. Ne dorim ca evenimentele noastre să se desfăşoare în aer liber în primul rând, chir dacă vremea nu ţine cu noi. Toate evenimentele noastre sunt gândite ca un tot unitar, în care să ocupăm mai multe spaţii publice şi să punem în valoare atât evenimentele, cât şi spaţiile publice respective. Lumea este obişnuită să vină în Piaţa Unirii, dar pe B-dul Eroilor, de exemplu, e mai puţin probabil să se întâmple ceva, mai ales în zona Clopotului. Noi încercăm anul acesta, am încercat şi anul trecut, şi se pare că lumea reacţionează bine”.

Unul dintre evenimentele inedite s-a petrecut pe str Ioan Bob, unde clujenii au fost invitaţi la o masă tovărăşască, la care a fost hrănit nu numai trupul, ci şi spiritul. Cristian Avram: „Avem un eveniment foarte interesant pe str Ioan Bob, care este o stradă absolut superbă, dar care de obicei este sufocată de maşini şi lumea abia se strecoară printre ele. Noi am închis-o şi am făcut o cină. O masă foarte mare la care lumea a fost invitată să vină cu mâncare de acasă, noi am oferit vinul şi muzica. Am discutat despre oraş. Vrem să ne luăm spaţiul înapoi, nouă clujenilor ne place foarte tare să ne ocupăm spaţiul, suntem probabil oraşul cu cea mai activă societate civilă din România şi ne plac spaţiile publice şi noi, cu Cluj Never Sleeps, ne dorim să profităm de aceste spaţii publice”.

Un alt punct interesant l-a constituit subiectul Constantin Brâncuşi.

„Brâncuşi despre Brâncuşi este un eveniment produs de noi, un spectacol concert poem bazat pe aforismele lui Brâncuşi cu filmări de arhivă făcute chiar de el”, a mai spus Cristian Avram.

Postaţi un comentariu