Cluj, pe locul 3 în topul vânzărilor de carte pe elefant.ro. „Arta subtilă a nepăsării”, cea mai citită carte în pandemie

În luna martie, creșterea vânzărilor de carte înregistrate de elefant.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online din România, la nivelul județului Cluj a fost moderată, în jur de 5%, însă în aprilie s-a observat un salt de 25% față de luna februarie, pe fondul restricțiilor, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții elefant.ro la solicitarea Transilvania Reporter.

Comparativ cu anul trecut, vânzările de carte în județul Cluj au crescut cu aproximativ 35% în aprilie 2020. Evoluția vânzărilor a fost în mare parte influențată de situația națională generată de pandemia COVID-19. Restricțiile impuse au dus la o creștere a consumului de carte pe fondul lipsei accesului la alte alternative pentru timpul liber. Județul Cluj se află pe locul 3 în topul vânzărilor pe elefant.ro.

Top10 Cărți vândute în Cluj în 2020:

 1. Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson
 2. Tatuatorul de la Auschwitz – Heather Morris
 3. Pacienta tăcută – Alex Michaelides
 4. Cartea Înțelepciunii – Dalai Lama
 5. Inteligența erotică. Ed IV – Esther Perel
 6. Femei care aleargă cu lupii. Povesti si mituri ale arhetipului femeii sălbatice – Clarissa Pinkola Estes
 7. Inteligența emoțională ed. 4 – Daniel Goleman
 8. Întrebările sunt, de fapt, răspunsuri – Ediția a III-a revizuită – Allan Pease
 9. Povestea mea – Michele Obama
 10. Abilități de comunicare. Ediția a II-a – Allan Pease, Barbara Pease

„În lunile martie și aprilie care s-au suprapus în mare parte peste starea de urgență, ne-au descoperit mulți cititori care au lansat pentru prima data o comandă pe elefant.ro. Aproximativ 30% dintre clienții ce au comandat cărți din Cluj în această perioada sunt clienți noi, restul 70% fiind clienți existenți. Comparativ, anul trecut, în perioada similară, cam 20% erau clienți noi”, au declarat pentru Transilvania Reporter reprezentanții elefant.ro.

Elefant.ro a anunțat depășirea unui nou record cu o lună înainte de aniversarea celor 10 ani de existență: peste 20 de milioane de cărți livrate.

 • În cei aproape 10 ani de existență ai elefant.ro, s-au vândut peste 180.000 de titluri diferite?
 • Pe primele trei poziții în topul autorilor cu cele mai mari vânzări sunt Irina Binder, Jojo Moyes și Agnes Martin-Lugand?
 • Peste 100 de autori au vândut mai mult de 20.000 de exemplare și mai mult de 800 au vândut peste 3000 de exemplare?
 • Cea mai citită carte este Hoțul de cărți, de Markus Zusak?
 • Cel mai vândut volum al unui autor român este Fluturi (volumul 3), scris de Irina Binder?
 • Scriitorul cu cele mai multe cărți pentru copii vândute este prolificul Alec Blenche, al doilea român din clasamentul celor mai populari 10 autori?
 • Greutatea tuturor cărților livrate de elefant.ro este echivalentă cu greutatea a peste 1500 de elefanți?
 • Cu cele 20.000.000 de cărți am putea înconjura toată România?

Ce au preferat însă românii să cumpere în acești aproape 10 ani? Din totalul celor 20 de milioane de cărți vândute de elefant.ro, 36% sunt titluri încadrate la categoria ficțiune, 26% sunt cărți pentru copii, 15% cărți practice, inclusiv pentru dezvoltare personală, 6% titluri din categoria Istorie, biografii și memorii.

Cele mai multe cărți au fost comandate din România – 95%, diaspora cântărind aproximativ 5%. Județele de unde s-au cumpărat cele mai multe cărți au fost: București, Timiș, Iași, Cluj și Brașov. Persoana care a comandat cele mai multe cărți de pe elefant.ro este din București.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienți o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii strategici la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova – magazinul online local elefant.md.

Distribuie:

Postaţi un comentariu