Bogdan Bob Rădulescu, actor: Copilul meu nu va fi niciodată manipulat și pervertit de Biserică

Ora de religie, o controversă? / Foto: Dan Bodea

Actorul și omul de televiziune Bogdan „Bob” Rădulescu își declară foarte vehement poziția cu privire la predarea religiei în școli și la rolul Bisericii în societatea românească. În spatele textelor sale pamfletare din emisiunea Epic Show, sau de pe Facebook, stau convingeri puternice, de care niciodată actorul nu s-a dezis. „Religia este cea mai cruntă înșelătorie și manipulare a umanității. Și conceptul acesta-religia- nu putea exista fără o formă de organizare concretă și pământeană, adică biserica. De la început a fost o înșelătorie profitabilă. Dar acum a ajuns la stadiul la care compromite viitorul liber și logic al unei națiuni. Iar copilul meu, ca viitor al acestui popor, nu va fi niciodată manipulat și pervertit de această asasină a sufletului pur și a logicii umane, religia”, consideră Bob Rădulescu. Despre sistemul și fenomenul religios din România am stat de vorbă, la modul cel mai serios, cu Bogdan Bob Rădulescu.

Bogdan Bob Rădulescu

Bogdan Bob Rădulescu

Reporter: Cât de eficient consideri că este sistemul religios în România și ce crezi că a obținut țara noastră după 20 de ani de predare a religiei în școli?

Bogdan Rădulescu: Sistemul religios în România reprezintă cel mai atroce și eficient instrument de reducere a populației la stadiul de colonii de moluște inerte, moarte spiritual și dependente  de cea mai cruntă înșelătorie a istoriei omenirii, religia. După 20 de ani în care ne-am pierdut, încet dar sigur majoritatea valorilor și sistemelor de referință culturală, morală, civică și educațională, a venit rândul bisericii, un organism de tip parazitar impecabil desfășurat și adânc înfipt în resursele nației să pună bomboana pe coliva societății românești, obținând triumful asupra viitorului sumbru al hoitului pe care continuă să-l devoreze și pe care l-a obținut în final țara noastră. Acest hoit este reprezentat de fiecare bătrân, tânăr, copil sau adult al societății românești care scoate bani din buzunarul propriu și sprijină această tâlhărie fără scrupule practicată cu nonșalanță de BOR. Hoitul acesta este reprezentat de fiecare om „mort” spiritual care dă în cap aproapelui său pentru a pupa moaște, cruci sau haine preoțești. Hoitul acesta este clasa politică românească, cea care ne-a traficat viitorul și libertatea spirituală înhăitându-se cu biserica in schimbul voturilor aduse de către aceasta din urmă, clasă politică responsabilă pentru actul de ignoranță și iresponsabilitate la adresa acestei nații prin beneficiile exagerate acordate bisericii ortodoxe, prin neimpozitarea acestei afaceri colosale, prin nedreptățirea tuturor celorlalte categorii de bugetari în favoarea bisericii.

Pe scurt. Ce a obținut biserica? Totul. Iar țara? Nimic!

R.: Cum consideri ca ar trebui făcută predarea fenomenului religios în școli pentru copiii din clasele primare, gimnaziale, care la acea vârstă nu înțeleg noțiunile abstracte și nu știu să se raporteze la ele. Ți se pare normal să se acorde note la ora de religie?

B.R.: Bine spus. Fenomen religios. Nu ore de religie ortodoxă. Copiilor ar trebui să le fie prezentat un concept general al noțiunii de religie. Al credinței în nevăzut și necunoscut. În paralel cu noțiunile generale de știință. Copiii ar trebui apropiați apoi de noțiuni de istorie a religiilor, în maniera în care vârsta le permite acest lucru. Și este exclus (!!!) ca un copil să aibă capacitatea de a înțelege cu adevărat aceste lucruri până la vârsta de 13-14 ani. Atunci ar trebui începută această așa zisă educație a fenomenului religios. Până la acea vârstă, copiii ar trebui să stăpânească noțiuni de etică, de sociologie, de moralitate, de simț și spirit civic, noțiuni asimilate natural în contextul conviețuirii în grupuri socio-umane, nu noțiuni asimilate forțat sub amenințarea notelor sau a pedepselor divine!

R.: Ce părere ai despre procentul ridicat, de 91%, al părinților care au semnat cererea de a-și trimite copiii la ora de religie?

B.R.: Căutam un alt termen pentru hoție cruntă. Asta reprezintă procentul de 91%: Hoție și înșelătorie. Daca aceste două maniere de a obține procentul de 91 % nu acoperă întreaga gamă de tertipuri folosite, atunci mai putem adăuga și manipularea, presiunea, amenințarea. Iar acum, haideți să scoatem acel 91% și să-l înlocuim cu biserica în forma sa de instituție și cu religia în general. Pe ce se bazează existența lor: înșelătorie, hoție, manipulare, presiune, amenințare.

Dacă! Dacă…acest procent de 91 % este real, atunci 91% din tutorii sau părinții României sunt inconștienți. Sunt parte din hoitul societății care prin ignoranță și iresponsabilitate compromit dezvoltarea corectă, morală, intelectuală și mai ales emoțională a odraslelor lor.

R.: În comentariile pe care le lansezi pe facebook ești foarte vehement în ceea ce privește rolul Bisericii în societate. Ce rol a jucat pentru tine Biserica? În calitate de tătic, ce rol îți dorești să joace Biserica și orele de religie în viața copilului tău?

B.R.: Sunt! Pentru că banul a pervertit și a compromis ultima urmă de implicare socială, educațională pe care a avut-o biserica în istoria românească. Nu mă înțelegeți greșit. Religia este cea mai cruntă înșelătorie și manipulare a umanității. Și conceptul acesta-religia- nu putea exista fără o formă de organizare concretă și pământeană, adică biserica. De la început a fost o înșelătorie profitabilă. Dar acum a ajuns la stadiul la care compromite viitorul liber și logic al unei națiuni. Iar copilul meu, ca viitor al acestui popor, nu va fi niciodată manipulat și pervertit de această asasină a sufletului pur și a logicii umane, religia.

Rolul bisericii pentru mine?…și pentru mulți alții ca mine? Biserica a reușit să se transforme în cea mai puternică fortăreață care îi ține pe oameni…departe de Dumnezeu!.

Postaţi un comentariu