ATB, la Cluj: UNTOLD Festival este un experiment și mă bucur să iau parte la prima ediție

Foto: Dan Bodea

DJ-ul și producătorul german André Tanneberger, cunoscut publicului din întreaga lume cu numele de scenă ATB, a declarat în timpul conferinței de presă cu doar câteva ore înainte de a urca pe scena principală a festivalului, că le va prezenta fanilor unele dintre cele mai noi producții ale sale, precum și hituri care l-au făcut celebru începând cu anul 1998. Artistul a fost foarte degajat în relația cu presa și a răspuns deschis curiozităților jurnaliștilor.

„Știu că fanii se așteaptă să asculte hiturile din trecut dar am încercat să găsesc un echilibru între melodii și să ofer și producții  noi. Desigur, publicul va avea ocazia să asculte melodiile cunoscute, dar și melodii noi pe care le-am produs recent în studio. Nu am melodii preferate din trecut. Când oamenii te întreabă care este mâncarea ta preferată este foarte greu să răspunzi pentru că nu mănânci în fiecare zi spaghete, să zicem. La fel și în cazul pieselor preferate. Depinde de starea în care mă aflu. Nu obișnuiesc să ascult muzica de pe albumele pe care le-am lansat. Când sunt acasă sau în studio ascult noile compoziții”, a precizat André Tanneberger. Producătorul a mai spus că nu îi place să mixeze de pe computer și că dacă ar mai fi posibil și „nu atât de complicat” ar mixa de pe vinil. „Îmi place să las publicul să decidă pentru mine ce anume voi mixa. Importantă nu este doar muzica pe care o mixezi. Cred că dacă ai doi DJ care mixează același cântec vor fi două experiențe diferite pentru public. Chiar dacă ești atât de norocos încât să mixezi hit după hit, timp de două ore este greu să știi să menții atmosfera. Doar un DJ bun știe să facă asta”, a spus André Tanneberger.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

”Într-o primă ediție nimeni nu știe ce se va întâmpla și este plăcut să faci parte dintr-un asemenea experiment. Le țin pumnii și sper să fie un succes pe toată durata celor patru zile”, a transmis ATB organizatorilor Untold Festival.

 „Nu sunt tot timpul pe drumuri, deși așa pare după programul turneelor, dar încerc să stau la fel de mult în studio cât stau pe scenă. Nu mai sunt atât de tânăr și uneori obosesc, dar nu pentru că aș sta prea mult pe scenă, ci pentru că în perioade scurte de timp călătoresc foarte mult și asta poate mă obosește”, a spus artistul, care mâine, 31 iulie, va susține un nou concert la Londra.

Conform programului din prima zi a Festivalului Untold, ATB va intra pe scenă joi, în jurul orei 01.15.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

La conferința de presă organizată la Cluj Arena, a fost prezent și britanicul Tom Odell, cunoscut publicului pentru hitul Another Love. În vârstă de doar 23 de ani, tânărul s-a declarat onorat de posibilitatea de a cânta la Cluj, după show-ul pe care l-a susținut la festivalul Summer Well în București, anul trecut.

Postaţi un comentariu