Artistul Dragoș Bădiță și galeria Lateral ArtSpace de la Fabrica de Pensule din Cluj, în două expoziții în capitala Suediei

Sediul ICR Stockholm va găzdui, în perioada 13-20 Aprilie 2018, prima expoziţie personală a artistului Dragoș Bădiță în Suedia. Expoziţia, cu numele „Tip of the Iris”, constă într-o serie de picturi realizate în ultimii doi ani care, pornind de la interesul fenomenologic al artistului pentru percepția vizuală, explorează procesele fizice, biologice și mentale care merg împreună în generarea lumii văzute, însoțite de o lucrare video. Expoziţia cuprinde o selecție de picturi de ulei pe hârtie,  din seria Meditation on perception (Meditaţie asupra percepţiei)

Expoziţia lui Dragoș Bădiță va putea fi vizitată în perioada 13 – 20 Aprilie.

Dragoș Bădiță (n. 1987, Horezu, România) a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, lucrează și locuiește în Cluj-Napoca și București. Practica lui este alimentată de fragmente din cotidian, momente trăite, încărcate de teme și stări de spirit existențiale sau uneori mistice. A participat la expoziții în România, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania. Expoziții personale: Pilot/Cluj, RO (2018), Galeria Anca Poterașu/București, RO, (2017), Lateral ArtSpace/ Cluj, RO (2012, 2013), Galeria Ivan/ București, RO (2009, 2011). Expoziții de grup: Bienala ArtEncounters/ Timișoara, RO (2017), Pilot/ Cluj, RO (2017), National Portrait Gallery/ Londra, UK (2015), Salonul de Proiecte/ București, RO (2014), Galeria Larmi/ Copenhaga, DK (2013), Kunstverein Tiergarten/ Galerie Nord, Berlin, DE (2013), Institutul Cultural Român/ Londra, UK (2011). Începând cu anul 2012, împreună cu Cristina Curcan și Lucian Indrei, Dragoș Bădiță coordonează Lateral ArtSpace, un spațiu de proiecte care expune artiști tineri și emergenți.

În perioada 12 – 15 aprilie 2018, Lateral ArtSpace participă, cu sprijinul ICR, la Supermarket 2018 Independent Art Fair din Stockholm (Fållan 10, Slakthusområdet, Stockholm), cu o expoziție de grup, prezentând lucrări ale artiștilor Dragoș Bădiță, Dan Beudean, Lucian Indrei, Mirela Moscu, Musz. Vernisajul va avea loc vineri, 13 aprilie, ora 17:00-19:00.

Conform comunicatului transmis presei, pentru Supermarket 2018 Independent Art Fair, Lateral ArtSpace se va concentra pe lucrări de artă alb-negru, o expoziție de grup cu tineri artiști români, într-un cadru specific, menit să evidențieze absența culorilor în lucrările de artă selectate și să împuternicească aspectul monocrom.

Supermarket (Stockholm Independent Art Fair) este un târg internaţional de artă care pune accent pe întâlniri, prezentări şi expoziţii şi performance-uri, expozanţii fiind cu preponderenţă centre de artă şi galerii conduse de artişti. Iniţiat în 2006, târgul de artă este un spațiu dinamic care pune accent pe promovarea inițiativelor artistice independente și pe promovarea artiștilor tineri.

Lateral ArtSpace este un spaţiu de artă contemporană în cadrul Fabricii de Pensule din Cluj-Napoca, care răspunde, în primul rând, lipsei de posibilităţi de expunere pentru tineri artişti. Iniţiat în 2012 şi coordonat de către artiștii Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei, spaţiul Lateral ocupă o poziţie importantă pe scena clujeană, aceea de platormă idependentă, destinată realizării de proiecte și expoziții de către artiști emergenți locali, naționali sau internaționali. Prin deschiderea către experiment, Lateral ArtSpace contribuie la redefinirea sistemului artistic local.

Postaţi un comentariu