Artistul clujean Mircea Suciu expune la Galeria Zeno X din Antwerp

Foto copyright: Mircea Suciu & Zeno X Gallery

Galeria Zeno X din Antwerp (Belgia) va găzdui duminică, 17 aprilie, vernisajul expoziției personale a pictorului Mircea Suciu. Intitulată “Ship of Fools” (“Corabia Nebunilor”), aceasta este cea de-a doua expoziție a artistului clujean pe care galeria belgiană o găzduiește de la începerea colaborării cu acesta în 2014.

„Cu un titlu inspirat de satira umanistului german Sebastian Brant (1457-1521), expoziția va reuni lucrări care își propun să confrunte privitorul contemporan cu propriile angoase și spaime «istorice». Fin observator al psihologiei umane, Suciu nu pictează oroarea și drama, ci tensiunea unor personaje surprinse în situații limită: dominați, fragili, în defensivă, copleșiți de neant. “Nebunii” la care privește Mircea Suciu sunt indivizi marginalizați cu care artistul ar avea, cel puțin teoretic, multe de împărțit: ei vor să înțeleagă, să confrunte, să provoace și, nu în ultimul rând, să arate spre adevăr”, informează comunicatul transmis presei.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până în 11 iunie 2016.

Mircea Suciu (născut în 1978 la Baia Mare; trăiește și lucrează în Cluj-Napoca) este unul dintre tinerii pictori români cunoscuți pe scena internațională. Succesul de care se bucură și permanenta lui ascensiune din ultimii ani sunt susținute de participarea la importante bienale și expoziții în centre artistice de renume, dintre care amintim: Espace Louis Vuitton, Paris (FR); Muzeul Național de Artă Contemporană, București (RO); Boulder Museum of Contempoary Art, Boulder (SUA); Fondation Francès, Senlis (FR); Maison Particulière, Brussels (BE); MODEM, Debrecen (HU); Mucsarnok Kunsthalle, Budapest (HU); Bienala de la Gwangju (KR); Bienala de la Praga (CZ); Bienala de la Istanbul (TR). Mircea Suciu a contribuit anul acesta la inițierea Federației Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule.

Postaţi un comentariu