UPDATE | Spitalele de Recuperare și Medicala I ies din circuitul COVID. Gradul de vindecare al bolnavilor cu coronavirus din Cluj, cel mai mare din țară

Foto: Cristina Beligăr

UPDATE

”Spitalul de Recuperare își reia activitatea în cel mai scurt timp posibil, după finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare. Urmează Medicala 1, cel mai probabil de săptămână viitoare.”, a declarat prefectul Clujului în această seară.

Știrea inițială

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat astăzi, în cadrul dezbaterii organizate la primărie pe tema sectorului de sănătate din Cluj, că Grupul Tehnic Medical, organ consultativ al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a propus reluarea activității normale a spitalelor de Recuperare și Medicala I și scoaterea lor din circuitul COVID.

S-a propus să rămână doar Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie. În celelalte două unități, activitatea s-ar putea relua în parametri normali chiar de mâine, sigur, cu respectarea măsurilor în vigoare.”, a spus Mircea Abrudean.

Foto: Cristina Beligăr

Prefectul a mai făcut un bilanț al situației epidemiologice din județul Cluj și a arătat că vârful epidemiei în județ s-a înregistrat în data de 4 mai, când au fost depistate pozitiv cu coronavirus 233 de persoane.

Avem 1.700 de cadre medicale implicate pîna acum în eforturile combaterii pandemiei cu coronavirus. Mai trebuie să știți că schema de tratament a bolnavilor implementată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj a fost preluată la nivel national, și că județul Cluj este primul din România în ceprivește capacitatea de testare. Am efectuat pînă în prezent 41.000 de teste, am început cu 70 de probe pe zi, astăzi facem peste 1.400 de teste probe zilnic în cele 6 centre publice, dar și în cele private. Încă o precizare, perioada medie de tratament a unui pacient COVID a fost de 18 zile, costul acestuia ajungând la 17.526 de lei.”, a mai afirmat prefectul județului Cluj.

De asemenea, Mircea Abrudean a anunțat că gradul de vindecare al pacienților cu coronavirus din județul Cluj este de 84 la sută, cel mai ridicat din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu