Suceava, primul oraș din România care intră în carantină

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat că municipiul Suceava, și opt comune limitrofe, intră în carantină. Motivul îl constituie faptul că în Suceava s-a înregistrat un sfert din cazurile de infectare cu coronavirus din totalul celor înregistrate la nivel național.

”În această seară am luat o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanţa Militară nr. 6 privind instituirea măsurii de carantinare pe perioada stării de urgenţă în Suceava şi 8 localităţi limitrofe. Se instituie o zonă de protecţie în jurul municipiului Suceava. În zona carantinată este permisă intrarea şi ieşirea pentru transportul de măfuri pentru aprovizionarea populaţiei, accesul personalului care desfăşoară activităţi în domeniul securităţi publice, comunicaţiilor, transporturilor, sanitar etc. În zona de protecţie este interzisă circulaţia între localităţi a persoanelor ce aparţin altor categorii profesionale.”, a declarat ministrul de interne.

Aplicarea măsurilor de verificare şi control se vor realiza de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale. Accesul pe aeroportul din Suceava va fi permis doar cu aeronave care asigură servicii medicale de urgenţă și de aprovizionare. Consiliul Județean Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.

La rândul său, Raed Arafat, șeful Dispeceratului pentru Situații de Urgență, a anunțat că în România a fost depășit pragul de 2.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

”Potrivit datelor Centrului national de conducere şi coordonare a intervenţiei, la ora 20.00, erau confirmate în țară 2.109 cazuri de îmbolnăviri. 593 de cazuri confirmate, din cele 2.109, se află în Suceava. Totodată, erau confirmate 65 de decese cauzate de COVID-19. ”, a declarat Arafat.

Postaţi un comentariu