Spitalul de Recuperare, înapoi pe frontul anti-Covid

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență a decis aseara ca Spitalul Clinic de Recuperare să redevină unitate medicala pentr tratarea pacienților cu coronavirus, începând cu data de 5 august.

”Evoluția epidemiologică este una în creștere, deși am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital Covid, nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienții pozitivi.

Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid, apropierea față de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de Terapie Intensivă.

Ambulatoriul și baza de tratament ale spitalului vor fi păstrate pe mai departe și vor funcționa. Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajați să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste un an, va rămâne operațională”, a anunțat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, la mijlocul lunii iunie, spitalele de Recuperare și Medicala I au fost scoase din circuitul COVID.

Distribuie:

Postaţi un comentariu