Situația de la Institutul Inimii, critică: 14 cadre medicale și 9 pacienți au coronavirus. Prefectul Clujului: ”Ne gândim să readucem cel puțin un spital în linia Covid”

Foto: Dan Bodea

Numărul celor confirmați pozitiv cu COVID-19 la Institutul Inimii din Cluj crește în fiecare zi. În ultima săptămână, nu mai puțin de 23 de persoane, 14 cadre medicale și 9 pacienți, s-au infectat cu coronavirus. Zilele trecute, conducerea instituției a decis sistarea internărilor și direcționarea urgențelor către Spitalul Județean Clinic de Urgență, dar și păstrarea unei linii de gardă pentru pacienții sosiți direct la spital.

Ieri au fost testate peste 60 de persoane și au ieșit pozitivi încă doi salariați, astfel că am ajuns la 14 cadre medicale infectate cu coronavirus, la care se mai adaugă încă 9 pacienți, în ultima săptămână.

În momentul de față, mai sunt cinci pacienți internați la secția de Cardiologie. Se face deja curățenie pe etajele 2,3 și 4, unde nu mai sunt pacienți, și sperăm să redeschidem secția săptămâna viitoare, asta depinde însă și de evoluția stării de sănătate a salariaților noștri.

Va fi foarte dificil pentru Cluj în continuare, în condițiile în care primește pacienți din întreaga Transilvanie. Și la noi, totul a plecat de la persoane din afara județului, și, orice măsuri ai lua, nu poți să închizi totul, să te asiguri complet. Sigur, sunt scăpări, poate există și greșeli cu siguranță, dar nu ai cum să te protejezi sută la sută. Va trebui să ne învățăm să trăim cu asta. Din păcate, mergând pe regulile pe care va trebui să le respectăm, va trebui să nu mai folosim total numărul de paturi de care dispunem, în condițiile în care la noi, lună de lună, avem depășiri de internări. Trebuie regândit totul și, probabil, că, la felul în care este acum situația, se va regândi totul și la nivelul județului și, probabil, că vor reapărea din nou spitale care vor fi suport Covid.”, ne-a declarat în această dimineață Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj.

Într-adevăr, autoritățile iau tot mai serios în calcul varianta readucerii unor spitale în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, dacă situația o va impune.

Există, în prezent, peste 50 locuri disponibile în cele două spitale, Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, scăzând suspecții care sunt internați. Evident că ne gândim să readucem cel puțin un spital în linia Covid dacă numărul infectărilor cu coronavirus va crește în continuare.”, a declarat pentru Transilvania Reporter, prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Spitalul de Recuperare și Clinica Medicală I au fost scoase din circuitul COVID la începutul lunii, iar în această săptămână și-au reluat activitatea normală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu