S-au redeschis Spitalul de Recuperare și Medicala I din Cluj. Polaris își va relua activitatea începând de mâine. Pe frontul anti-coronavirus rămân doar spitalele de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie

La începutul lunii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj anunța că a decis reluarea activității normale a spitalelor de Recuperare și Medicala I și scoaterea lor din circuitul COVID. Iată că acest lucru s-a întâmplat la două săptămâni după acest anunț, iar cele două spitale sunt gata să-și primească pacienții obișnuiți.

Spitalul Clinic de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj și-a reluat activitatea normală, în profil recuperare medicală, începând chiar de astăzi.

Pentru a asigura calitatea actului medical și derularea activității spitalicești în condiții de maximă siguranță, conducerea spitalului a conceput un plan de măsuri care vizează reglementarea activităților, pregătirea personalului, precum și pregătirea spitalului – ambulatoriul clinic de specialitate, baza de tratament, secția spitalizare continuă, secția spitalizare de zi și structuri nemedicale. Astfel, sunt respectate atât măsurile de distanțare între pacienți cât și cele referitoare la combaterea pandemiei, iar pacienții au acces în unitatea sanitară în funcție de programarea prealabilă și doar după triajul epidemiologic.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singura unitate medicală din Transilvania cu acest specific, asigurând servicii medicale în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică și reparatorie, susținute de activitatea laboratoarelor de radiologie și imagistică medicală, analize medicale, explorări funcționale, precum și a bazei de tratament.”, se arată într-o informare a Consiliului Județean Cluj.

În ce privește Clinica Medicala 1, aceasta își reia parțial activitatea începând de astăzi, potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean. Începând de mâine, clinica va funcționa la capacitate normală.

”Este absolut necesară și oportună redeschiderea Clinicii Medicala I, în condițiile în care pacienții nu mai pot amâna tratamentele și există riscuri majore în ceea ce privește anumite domenii. Afluxul de pacienți de la IOCN sau Institutul Inimii e dovada clară în acest sens. În măsura în care situația epidemiologică va evolua în sens negativ, există posibilitatea revenirii la situația anterioară din punct de vedere al organizării medicale.”, a declarat prefectul Clujului, care a precizat că și Institutul de Gastroenterologie -Hepatologie din Cluj și-a reluat activitatea normală, cu respectarea anumitor norme epidemiologice și reguli mai stricte privind numărul de pacienți în saloane.

”Toate celelalte unități sanitare care nu au fost dedicate Covid funcționează la parametri normali în condițiile actuale, cu respectarea normelor impuse de către Ministerul Sănătății.”, a mai spus Mircea Abrudean.

De asemenea, spitalul privat Polaris Medical, unitate medicală destinată tratamentelor paleative, a ieșit și el din atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca unitate medicală de suport pentru pacienții cu COVID-19, iar Consiliul Județean Cluj a reziliat recent contractul de închiriere al acestuia.

Spitalul își va relua activitatea normală începând de marți, 16 iunie, atât pentru spitalizarea continuă, cât și pentru serviciile din ambulator.

”În vederea creării unui grad ridicat de securitate sanitară, Spitalul Polaris Medical a implementat un sistem complex de triaj epidemiologic, atât în ceea ce îi privește pe angajații, cât și pe pacienții săi.”, se arată într-un anunț postat pe website-ul unității medicale.

Pentru a trata cazurile de persoane infectate cu COVID-19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, instituții sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, au rămas singurele care vor asigura, în continuare, serviciile medicale specifice pentru această categorie de pacienți.

Distribuie:

Postaţi un comentariu