Purtarea măștii în spații deschise este obligatorie și în județul Cluj începând de sâmbătă

Foto: Dan Bodea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis în această seara că incepând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.

Măsura se referă la toți cei care vor participa la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment, organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă.

”De asemenea, UAT-urile vor identifica toate spațiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale, locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT urilor, pe care le vor comunica CJSU până în data de 10.08.2020, in vederea introducerii obligativității purtării măștii in aceste zone, după consultarea DSP”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu