Protejarea gurii și a nasului va deveni obligatorie în toate zonele publice din Cluj

Foto: Dan Bodea

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, va propune mâine la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) adoptarea unei hotărâri privind obligativitatea protejării gurii și a nasului în toate zonele publice din județ. Concret, este vorba despre purtarea măștilor de protecție clasice, ori, în lipsa acestora, a oricăror măști improvizate (eșarfe, fulare sau alte articole vestimentare), care permit acoperirea gurii și a nasului în timpul deplasării pe trotuare, în parcuri, mijloace de transport în comun, farmacii, spații comerciale, piețe agro-alimentare, instituții publice etc.

”Voi propune, cel mai probabil mâine în CJSU, adoptarea acestei măsuri, care văd că a fost instituită deja în mai multe județe ale țării.”, a spus Mircea Abrudean.

Printre județele care au impus obligativitatea protejării nasului și a gurii pe durata deplasării în zonele publice se numără Mureșul și Iașiul, Galațiul sau Maramureșul.

3 Comentarii

 1. Lucian Rebrean says:

  Alo, prefectura, stai cuminte. Nu se pune problema la cluj , la 100 de cazuri, de epidemie. Tu propune, nea prefectu, da nici voturi de la mine nu mai vezi veci tu si partidul tau. Vezi ti de treaba ta, ca nu suntem suceava.

 2. Brenda says:

  de ce tot faceti discrepanta intre titlu si articol? In titlu se spune ca VA PROPUNE, nu ca cu siguranta VA DEVENI OBLIGATORIE

 3. Cocosu says:

  Dar vreti sa ajungeti ca Suceva? Asa greu e sa iti iei o esarfa pe fata? Fular?

  Vreti sa vina cineva sa va mestece si mancarea?

Postaţi un comentariu