Prefectul județului Cluj: „Creștem capacitatea spitalelor atât cât putem”

Foto; Dan Bodea

„În acest moment, vorbim de o suplimentare a numărului de paturi COVID-19. În această săptămână se vor operaționaliza 25 de paturi normale și cinci paturi pentru terapie intensivă la Spitalul Militar. La Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale și 4 paturi de terapie intensivă, iar la Spitalul Municipal Dej, 30 de paturi normale și 2 paturi de terapie intensivă. Un total de 116 paturi normale COVID și încă 11 paturi de terapie intensivă, care se adaugă la cele 52 de paturi existente.

Vom avea până la sfârșitul săptămânii 63 de paturi de terapie intensivă funcționale, cu ventilatoare, la nivelul județului Cluj, respectiv peste 600de paturi normale COVID.

Creștem capacitatea spitalelor, atât cât putem. Vorbim de cele trei unități medicale care vor avea circuite separate pentru pacienții COVID. Facem tot ce putem și tot ce ține de noi pentru a ține sub control situația. Dar e important ca lumea să înțeleagă că dacă cifrele vor crește, vor fi măsuri suplimentare și pentru celelalte muncipii”,  a precizat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, în cadrul conferinței de presă de marți.

„Constatăm o creștere la nivelul județului Cluj în ceea ce privește cazurile pozitive de coronavirus, dar evident creșterea se datorează și numărului mare de teste realizate. Numărul deceselor la nivelul județului Cluj cauzate de COVID-19 a fost de 9 persoane. În alte județe, numărul deceselor este mult mai mare”, a mai spus prefectul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu